Tweespalt | Consumenten betalen eerder/later

 

Nu.nl, 7-5-12, 10:19 Nu.nl, 7-5-12, 12:06
Nederlandse consumenten betalen door de aanhoudende recessie steeds vaker hun rekening aan bedrijven te laat.
Dit constateert meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven, zo blijkt uit de European Payment Index.
Dat blijkt uit cijfers van financiële dienstverlener Intrum Justitia.
Bedrijven betalen elkaar gemiddeld een dag later. Overheidsinstellingen verbeterden hun betaalgedrag. Zij betalen gemiddeld twee dagen eerder, consumenten zijn een dag sneller.

Zelfde bron, twee uitkomsten. Dat krijg je ervan als je een voorgekauwd persbericht van een bedrijf met een commercieel oogmerk klakkeloos overneemt.

 1. 3

  Overigens hulde voor de overheid dat ze hun betaalgedrag verbeterd hebben. Dat is heel belangrijk in economisch moeilijke tijden. Zeker voor kleine bedrijven.

 2. 5

  Ik vat het niet helemaal, volgens mij…

  1.) ‘Consumenten’ & ‘bedrijven’

  2.) ‘zo blijkt uit de European Payment Index’ & ‘blijkt uit cijfers van financiële dienstverlener Intrum Justitia’

  De bron in deze is nu.nl, die over twee verschillende dingen bericht?

  Conclusie van beide berichten is dat er minder geld beschikbaar is, en dat mede daarom consumenten en bedrijven later hun rekeningen betalen?

  Los van dat allemaal…Edwin Prevoo, directeur van Intrum Justitia, is een eng mens. Want: ‘is krachtige wetgeving nodig die verbetering van betalingsgedrag afdwingt.’

  Laat eerst de veroorzakers van deze zgn. crisis maar eens over de brug komen. Meer en hardere wetgeving tegen de burger is te bespottelijk voor woorden, als de daadwerkelijke schuldigen volledig buiten schot blijven. Hoe hoog is het inkomen van Prevoo eigenlijk?

 3. 6

  @steeph: twee dagen eerder terwijl je meer dan 90 dagen te laat bent is nog steeds niet OK.

  Overigens is het niet de eerste keer dat ik twee tegenstrijdige berichten op een dag zie. Komt volgens mij iedere paar maanden wel een keer voor.

 4. 7

  Het ene bericht zeg dat consumenten sneller betalen, het andere dat ze steeds later betalen. De bron is hetzelfde, Intrum Justitia. Dat is op z’n minst opvallend.