Tsunami redde Nederland

Na jaren van navelstaren -met alle schadelijke gevolgen vandien- keek Nederland op tweede kerstdag verschrikt uit het raam. In grote boze buitenwereld bleek het allemaal veel erger dan thuis en plotseling was al het eigen leed vergeten: de nederlanders gingen weer aan de slag! Nederland overwon zichzelf in een golf van positieve energie en werd weer een land om trots op te zijn.

De eerste aanwijzing dat het goed kwam was dat Giro 555 op 1 januari op #11 binnenkwam in de Top40 van meest gelinkte sites. Waar een klein land groot in kan zijn bleek wel toen de televisieavond op 6 januari meer dan 450 miljoen euro opbracht. Er was geld genoeg voor inventieve doeltreffende hulp.

Opper PositivoVoorts openbaarde koninklijk watermanager Willem-Alexander een masterplan voor de getroffen regio. Dit plan zou het beste in ons hollanders losmaken. Het nederlands bedrijfsleven werd ingezet voor de wederopbouw. In de ons zo bekende win-win relatie hielpen wij Azi

 1. 1

  “In dit Nederland was geen plaats meer voor destructief negativisme.”

  Ik geef dit Nederland 2 weken. Dan brullen de Marijnissens en de Bossen weer van de daken dat het allemaal zo slecht gaat.

  Een ramp van dit kaliber in het midden-oosten… zou dat goed zijn voor de saamhorigheid?

 2. 3

  Ja, wat is er mis met het poldermodel?

  Is het misschien niet aardig om een inter-blog event te organiseren a.s. donderdag? Zelfde posts ofzo? De inzamelactie bijhouden? Teller met geld op de sites?
  Mogelijkheden te over…

  Of is solidair actievoeren te 2004?

 3. 4

  En toen werd Carlos wakker uit zijn natte wensdroom.. het bleek toch allemaal kut te zijn want het volk was inmiddels zelf gaan nadenken! NEE! Bezwerende woorden van de voormalige voorgangers bleken niet langer klakkeloos geloofd te worden..Wat te doen? een kleine ramp bedreigt ons land!

 4. 5

  Sikbock, ging het volk maar eens zelf nadenken ipv zich door op hol geslagen zelfbenoemde roergangers gek te laten maken. Paarse puinhopen!!! Paarse puinhopen!!! Paarse puinhopen!!!

  Spuyt, solidariteit is erg 1985, maar daarom des te beter. En om bicat te antwoorden, die 2 weken duurde de vorige keer ruim 50 jaar, vanaf 1945 t/m pakweg 2000. Daarna werd iedereen gek.

 5. 6

  Ik stel voor om een ouderwetse publiciteitscampagne op te starten waardoor het volk weer doordrongen wordt van onze goede bedoelingen!!Tegelijkertijd moet het goede in de Nederlander (wij vertellen ze later wel wat goed en slecht is) ontwikkeld worden voor een eerlijker en rechtvaardiger samenleving!

 6. 8

  Het mooie is Sikbock, dat er helemaal geen campagne nodig is. Het is al begonnen,:de ramp in Azie heeft honderdduizenden nederlanders de ogen geopend. Dit moment gaat als keerpunt de geschiedenis in, let op mijn woorden.
  (ik heb dit niet bedacht, ik ben slechts de boodschapper)

 7. 9

  In mijn optiek dus wishful thinking.. en wat die campagne betreft.. die loopt inderdaad al ( geen krant gelezen recentelijk ?) vandaar mijn ironie.. ik dacht dat u aanhaakte bij die types..

 8. 11

  2005 is net begonnen en het op hol geslagen volkspaar(s)d wordt weer van stal gehaald. Keerpunt of End of history, waar en hoe vaak heb ik dat toch eerder gehoord.

 9. 12

  Sikbock ik begrijp dat je tegenstribbelde, iedere heersende elite stribbelt tegen als ze haar macht ontnomen ziet worden. ;-)

  Spuyt: als jij die teller kan flansen wil ik hem wel plaatsen (al vrees ik dat ie niet de 450 miljoen gaat halen). Verder kan ik op dit moment geen beloften doen over deelname aan een gezamelijke blogactie, onze SBS6 doet sowieso niet mee.

 10. 14

  Caprio, (u heeft mijn humor door) we moeten inderdaad niet de achterkleinzoon van vanHeutz naar Atjeh sturen. Vandaar dat ik een rol voor islamitische medelanders weggelegd zag.

 11. 20

  Beste Mensen,

  @ bicat,

  Dat marijnissen en bossen kan anno 2005 wel vervangen worden door iedere politici niet.

  Trouwens, het reformatorisch dagblad heeft ook een duit in het zakje gedaan inzake de zeebeving.
  Alweer van bijna een week geleden maar de volgende zinsnede haalde alweer het bloed onder mijn nagels gedaan.

  “De Bijbel spreekt niet alleen van Gods liefde, maar ook van Zijn toorn.
  Wie daar iets van beseft, weet ook dat Zijn oordelen rechtvaardig zijn.”

  PS: Hier het hele artikel.

  http://www.refdag.nl/website/artikel.php?id=1195261

 12. 21

  SalonSocialist, alleen wel jammer dat die christenrukkers op zondag hun website sluiten…

  Zo stond ik ooit op de bible belt op zondag voor een pinautomaat die was afgesloten, maar werd daarna wel geflitst door een seculiere flitspaal
  (waar gebeurd)

 13. 24

  “Op zondag bieden wij geen informatie aan. Wij wensen u een goede dag. Tot morgen.”

  Ze bieden wel informatie aan; namelijk het bericht dat ze geen informatie aanbieden. Zet die site dan helemaal op zwart, stomme xenofoben.

 14. 25

  @Jabbar
  Zo zwart als de fora van de studenten in Teheran waar ik zo graag eens op bezoek kwam zeker. Twee maal min is plus, dus een stomme xenofoob is een xenofiel ?

 15. 27

  Het enige land dat tot nu toe substantieel iets gedaan heeft zijn de USA, met hun luchtbrug ter redding van vele lokale overlevenden in Atjeh.

  De europeanen zijn slechts ge

 16. 28

  Ik ben benieuwd of er ergens alweer een vernieuwd landenlijstje is samengesteld wie-wat geeft aan noodhulp.
  Want dat verhaal dat Frankrijk maar 100 duizend euro gaf klopte niet, in tweede instantie zag ik een bedrag van 15 miljoen euro staan.
  Die amerikaanse luchtbrug is zeker goed, maar er zijn ook vel europse landen actief (geweest) in Sri Lanka. Sowieso moeten we nog maar zien of al het beloofde geld uiteindelijk wordt uitgekeerd, kijk naar Afghanistan…

 17. 30

  Het geld destijds gestort voor de aarbevingslachtoffers in Bam is grotendeels nog niet vrijgegeven.

  Iets doen, dat helpt. De mensen wachten nu op hulp. Daarom is de USA weer eens de wijste, en gaat er nu heen met vliegtuigen en een luchtbrug. En de USA zijn niet zo navelstaarderig als die europeanen die klaar lijken te komen bij de hoogte van de bedragen die ze gaan schenken..

 18. 32

  Gezellig! even legitiem de christenen een schrobbering geven! Wanneer gaan we nu de moslims een schrobbering geven? of is dat “xenofoob”? ;-)

 19. 33

  Die zijn al dagelijks geschrobberd het afgelopen jaar, ook zij die geen schrobbering nodig hadden. Dit jaar doen we weer een jaartje christenen okee?

 20. 36

  @Grobbo: Volgens mij heeft de doorsnee moslim daar maar weinig van gemerkt.. ik kan me vergissen maar het lijkt me (en dat is een vooroordeel) dat de grootste groep van de bedoelde allochtonen geen nederlandse krant leest of weinig nederlandse tv kijkt .. het zal dus wel meevallen.. over lezen gesproken: liep afgelopen weekend in de Donner te Rotterdam en zoals wel vaker: erg druk maar geen (gekleurde) allochtoon te bekennen..

 21. 37

  Dat lijken mij incidentele excessen Carlos… Te vergelijken met excessen waarbij allochtonen autochtone buurtbewoners en homo’s wegpesten, bespuwen etc.. om jouw denkwijze te volgen en uit dat tegenvoorbeeld af te leiden dat de autochtonen in het verdomhoekje zitten zijn gaat mij echter weer wat ver ;-)

 22. 38

  Sickbock, je hebt uiteraard helemaal gelijk. Allemaal incidenten, alleen jammer dat het er zoveel waren he? Het is heel makkelijk om dat als exces af te doen, maar wellicht moet je ook mans genoeg zijn om toe te geven dat veel moslims het door de toestanden van afgelopen jaar ook niet makkelijk hebben gehad. Het risico is natuurlijk dat uit een soort omgekeerde politieke correctheid alle incidenten waarbij moslims het slachtoffer zijn, worden gebagatelliseerd.

  Laten we dit jaar weer eens aan nuance gaan doen, en niet langer van alles onder het tapijt schuiven met dit soort argumenten. Of wil je zeggen dat de bange nederlanders ook incidenten waren?

  Op zich overigens wel weer een aardig perspectief: 2004 was gewoon een incident dat we beter kunnen vergeten. Want echt wijzer zijn we er niet van geworden lijkt me.

 23. 39

  Grobbo: wat ik slechts heb willen aangeven is dat het naar mijn mening vooral autochtonen zijn die met elkaar in debat zijn over de positie van de allochtoon. Ik hoort weinig over moslims die met elkaar in debat zijn of het moet op het internet zijn..

  De autochtonen zitten elkaar continu in de haren, de kranten worden volgeschreven en tv-programma’s gevuld. Moslims komen alleen aan het woord als het “beroepsmoslims” zijn of om de verhalen van de journalisten te illustreren.

  Wat ik ook al zei is dat die media aandacht waarschijnlijk grotendeels aan de moslims voorbij is gegaan omdat ze waarschijnlijk geen nederlandse kranten lezen of NL tv kijken. Tuurlijk worden ze wel eens lelijk behandeld, net zoals ze wel een leijk doen.

  Ik vind het te gemakkelijk (een soort reflex van bepaalde nederlanders lijkt het wel) om altijd maar te doen of het slachtoffers zijn. Het zijn volwassen mensen die eigen keuzes maken, die hier naartoe zijn gekomen omdat hun leven hier materieel 1000 X beter is dan waar ze vandaan komen….

 24. 41

  Karen Mulder lekker wijf, zonde,
  wat mij betreft echt teveel opofferingsgezindheid hoor, beter was ze in die opiumhut ergens in de Thaise bergen blijven liggen …