1. 1

  Ik wilde net de link aan jullie opsturen!

  Nu eerst maar even afwachten of het echt waar is. Mijn speculatieve brein slaat dessalnietemin al helemaal op hol. Was het Armstrong die Landis persoonlijk een spuit in zijn billen heeft gezet? :)

 2. 3

  Wel ouderwets, testosteron. Maar goed, in de Franse Alpen is het nieuwste van het nieuwste natuurlijk niet te krijgen op korte termijn en bovendien was dokter Fuentes niet beschikbaar voor advies, dus moesten ze zelf gaan klooien.

 3. 4

  Dat kan ook niet! De ene dag volledig leeg op 10 minuten,…wel of geen ”hongerklop”,…en de dag erna volledig hersteld? een heel PELOTON 120 km lang! naar de vaantjes rijden. Althans niet met gewoon voer. Op het gezicht van Pereiro Sio waren de bedenkingen al direct ná de bewuste etappe te lezen.

 4. 5

  YP, maar een spuit met testosteron helpt ook niet om zo snel te herstellen, dacht ik. Daarvoor had hij beter aan de bloeddoping kunnen gaan, of zoiets.
  Wel grappig: Pereiro Sio wint de tour. Die gaven ze maar een half uurtje (’t was iets minder, geloof ik), want hij was toch niet gevaarlijk voor het klassement.

 5. 7

  ik kan me voorstellen dat je na zo’n rit zelf ook wel wat testosteron hebt aangemaakt. Ik blijf erbij dat God Landis de kracht heeft gegeven om te winnen!

 6. 9

  Dat weet ik niet,…wel vreemd,…want als hij die spuit veel eerder had genomen had ie die slechte dag (de dag voor zijn ”kunstje”) toch nooit gehad?

 7. 11

  @5: Misschien zat de testosteron wel in de bloeddoping. Stel je voor dat bloed was van zijn trainingsperiode in de winter, toen hij ook zijn spieren met testosteron op pijl aan het brengen was. Het zou een kollosale blunder zijn (even vooropgesteld dat wat ik beschrijf chemisch mogelijk is, ik ken de stabiliteit van testosteron niet).

 8. 16

  Kan me nauwelijks voorstellen dat God in deze de snoodaard is! Bijwerking van testosteron is namelijk gruwelijk: een strakke plasser van hier tot Tokio. Althans,…voor het Vaticaan,..dat is nou nét wat ze niet willen daaro.

 9. 19

  Testosteron ontwikkelt het spierstelsel, heb je dus echt helemaal geen bal aan in 1 dag, kan me niet voorstellen dat iemand dat in neemt terwijl je weet dat je met elke test wordt gepakt en je ook weet dat de winnaar altijd wordt getest

  onder invloed van pijn (heup) kan je ook hogere testosteron waarden krijgen

 10. 24

  Ik denk dat het een natuurlijke hormonale testosteron oprisping zal blijken te zijn. Al begonnen tijdens die inzinking in rit 16 toen íe zichzelf zat te vervloeken en daarna op te peppen voor de wederopstanding.

 11. 27

  @Eric: Ik heb al jaren het idee dat als renners dusdanig snel herstellen, of ineens zoveel beter zijn, er iets aan de hand is. Ik kan me de hongerklap van Breukink in de ronde van Italie nog herinneren, en volgens mij heeft hij de rest van die ronde als een natte vaatdoek gereden. Het kan gewoon niet, het zijn prestaties die in de buurt komen van het lopen van een marathon, en echt goede lopers doen er ook maar een handvol per jaar.

 12. 28

  Nou BINGOHER,…omdat pro- tour zonder TdF, Giro en vuelta weinig om het lijf heeft. Oorlog inderdaad! 1 dag vóór tour die explosie!? En waar gingen die bloedmonsters ook alweer naartoe?
  Het is allemaal oplichting!,…sorry: politiek!!

 13. 29

  Scenario: Landis heeft een inzinking. Gedeeltelijk lichamelijk, gedeeltelijk geestelijk. Je moet lossen uit de kop, je denkt: “Ik verlies de Tour hier”, je motivatie om nog een berg over te racen is weg en je verliest nog meer. Gedesillusioneerd kom je over de finish. Maar na douchen, eten voel je je ineens weer veel beter. Je hoort over Merckx, over de Gaul, je pompt jezelf helemaal op en je denkt: “Dat kan ik ook.” Je gaat naar je verzorger en je zegt: “Morgen ga ik ze pakken. Doe maar wat extra.” Hij sputtert nog tegen: “Straks pakken ze je. We hebben het nu helemaal zo afgesteld dat je net op de grens zit.” Maar je staat erop. De volgende dag doe je inderdaad het onmogelijke. Je bent iets beter lichamelijk, maar het is vooral de boost die je krijgt als je plan lijkt te lukken. De extra injectie helpt niet, kan niet helpen, daarvoor is de duur te kort.

 14. 33

  mss effe afwachten wat tweede staal geeft als resultaat.

  Belangrijk is wel dat testosteron idd geen nut heeft om de dag na een inzinking supersterk te zijn.
  Zelfs niet om de alpen over te rijden.
  Het dient om de spieren op te bouwen.

  Nuja we zullen wel zien als staal b onderzocht is he