1. 5

  @4: Ook een idee: richten we de KPGGD op, de Kopielite Partij Grootste Gemene Deler.
  Met wat plakken en knippen moet je toch een programma krijgen dat het zwevend electoraat tot je trekt. Zitten er eigenlijk auteursrechten op die programma’s?

 2. 6

  @5: Ik denk dat er sowieso al aardig geplakt en geknipt wordt. Ik dacht eerder aan een systeem waarbij mensen stemmen voor programmapunten en niet alleen voor partijen. Volstrekt onhaalbaar, maar het zou de pragmaticus in mij wel liggen.

 3. 10

  ‘Volgens partijleider Mark Rutte is zijn partij klaar om ”puin te ruimen”.’

  Met een programma als dit, wat behoorlijk gericht is op de korte termijn en absoluut niet op de belangrijkere lange, wordt het geen puin ruimen, maar extra puin creëren. Wat is de VVD weer een kortzichtige partij. Waar blijven bijvoorbeeld de investeringen in duurzamere energiebronnen? Niet eens zozeer vanwege het broeikaseffect (dus seven, je hoeft niet je onzin te gaan spuien), maar vanwege het simpele feit dat het niet al te lang meer duurt voordat de huidige energiebronnen op zijn.
  VVD, investeer eens daadwerkelijk in de toekomst.

 4. 11

  Misschien een idee om de link vd VVD aan te passen naar vvd.nl ipv de deeplink naar de pdf? Daar staat nml de samenvatting met linkje naar volledige programma. De overige partijen zijn ook zo gelinkt. :)
  @JW Kernenergie is redelijk duurzaam en nog veel veiliger geworden. PV is 9 x zo duur.. wind 2 a 3x en wisselende beschikbaarheid.

 5. 16

  @seven: Alsnog aangepast. Het was inderdaad de bedoeling om zo min mogelijk gelijk naar de pdf-jes te linken.
  Nu nog ff wachten op de SGP (morgen volgens mij)

 6. 19

  @18: Heerlijke tegenstelling in de inleiding: “Wij willen 10.000 agenten en 10.000 verpleegkundigen erbij. De PVV ontziet de burger, maar snijdt in de overheid.”

  We snijden in de overheid met 20.000 overheidsbanen erbij.

 7. 20

  Beste webredactie. U mag ook wel “orde op zaken stellen” op uw website: uw partijprogramma is namelijk niet te opnemen.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Kleinherenbrink