The ancient art of Blogging

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Sikkema heeft een onderzoekje gedaan naar de verhouding tussen linkdumpen, lifeloggen en nieuwsloggen, en concludeert dat Nederlanders als notoire linkdumpers achterlopen bij de trend in de VS waar het lifeloggen inmiddels de overhand heeft gekregen.
Wellicht dat Nederlanders wat terughoudender zijn met het online zetten van hun leven, of zich realiseren dat andere mensen het misschien niet zo heel interessant vinden wat zij ’s ochtends bij het ontbijt hebben gegeten. Aan de andere kant tonen programma’s als Big Brother wel aan dat mensen wel interesse hebben in andermans leven, hoe saai dat ook mag zijn, dus de markt is er wel.

Volgens mij ligt het ideale weblog ergens in het midden, want pas door dingen te loggen die je raken – of dat nieuws is of iets anders maakt niet zo veel uit – kun je laten zien wie je bent. Alleen de links die iemand plaatst zeggen weinig, maar wanneer je een mening hebt over dingen dan wordt het de moeite waard om te lezen. Alleen lifeloggen is te karig omdat mensen pas diepgang krijgen als je weet hoe ze denken over de wereld om hen heen, en dus kan het een niet zonder het ander.

Alleen nieuwsloggen, alleen lifeloggen of alleen linkdumpen gaat vervelen, en het is de combinatie van actualiteit, persoonlijkheid en smaak die maakt of mensen een weblog leuk vinden of niet.

0

Reacties (2)

#1 nimo

Lifeloggen is in NL juist al weer uit.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Shit man, wat gaan die trends toch snel in weblogland.

Misschien dat we maar een sms service moeten opzetten om de loggers op de hoogte te houden van wat vandaag de trend is.

Ik bedoel: wat vandaag ‘da bomb’ is.

Herstel: Wat vandaag herfst.

Kunt u het nog volgen?

  • Vorige discussie