1. 7

  Toen ik een jaar of drie geleden op 25 feb bij de dokwerker op het Jonas Daniël Meijer plein meemaakte hoe en hele grote groep, hoe zal ik het noemen ?? luidkeels vreselijke dingen ging roepen ( aangezet door een spreker die zo nodig het Midden-oosten conflict bij deze waardige gebeurtenis moest betrekken) waarbij de reactie van Cohen iets van theedrinken mompelde (terwijl enige aanwezigen in huilen uitbarsten) ging hij voor mij eeuwig af.

  Een gebeurtenis die ik niet kan/zal vergeten.

 2. 8

  Vooralsnog vind ik Cohen het beter doen dan zijn collega’s in andere grote steden en is zijn beleid succesvoller.

  Ik kan mij dat voorval wel enigzins herinneren maar niet de reactie van Cohen.

 3. 9

  Ik weet het niet, geachte.
  Kent U het begrip “schuifkaas”. Tijdens de hongerwinter ( ff uit de oude doos) was een plakje kaas het summum. Op de eerste boterham leggen en dan de boterham opeten en met de voortanden het plakje kaas naar voren schuiven. Tot de laatste boterham en dan kon je het plakje opeten. Zoiets als “white tea” in China (heet water).

  Het is net, mijn gedachten, alsof Cohen Amsterdam bestuurd als schuifkaas.

 4. 11

  De opkomst en toename, in aantal, van de lokale partijen ook in Amsterdam is een lakmoesproef, rimpels in het strakke laken van Amsterdam. Let’s see..

 5. 20

  Dat klopt maar erken het ook naderhand en uw “ook” dus ook. Fleempje zo nu en dan lucht best wel op.

  Bon Appétit :)

 6. 21

  Maar buiten dat, voor ik mijn ouderlijke taken ga vervullen nog ff dit.

  Ik kijk uit naar een volgend wellicht “rood” kabinet om te zien hoe de reacties van kritische geesten, zoals U, zullen zijn op de dagelijkse gang der dingen in Den Haag.

 7. 25

  DP: Heeft U ooit in U leven een toegestoken hand aangenomen?

  btw: Er zijn stemmingsschommelingen en anomalien, ik doelde met “ook” op schommelingen ( Wilt U een psycho-analytische beschouwing derhalve, kan hoor..heb papiertje) De vlakke lijn staat gelijk aan een coma. Niemand ontkomt aan stemmingen, ik niet en U niet.

 8. 34

  Mag ik ook posten zonder te fleemen en om alleen maar te zeggen dat ik de gegeven link briljant vind?

  Voor mijn gevoel gaat de analogie heel erg op: Aan terrorisme doe je net zo min als aan het weer. Wel beangstigend, die veelgestelde vragen trouwens!