Tering and Nering Democracy

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Grote internationale aandacht was er voor de persconferentie van Balkenende en Zalm, want het ontstaan van een nieuwe staatsvorm is niet niks. De accountant democratie wordt het in de wandelgangen al genoemd, en komt in het kort neer op niet meer geld uitgeven dan je hebt.
Vrijwel elke Nederlander heeft schulden, van studieschulden tot een hypotheek of een persoonlijke lening, en dat kan belastingtechnisch voordelen hebben, maar in dit nieuwe revolutionaire concept wordt de staatsschuld op de inwoners afgewenteld.

“We geven gewoon nooit meer uit dan wat er is” aldus de premier die duidelijk in zijn nopjes is met de internationale aandacht. “Beleid op basis van idealen is zo enorm passé. Realiteit is het enige dat telt vandaag de dag. Het kan best zo zijn dat mensen goede gezondheidszorg willen, maar als dat niet betaald kan worden dan heeft de bevolking pech, en moeten ze dat zelf maar regelen.
De regering bereidt daarom dan ook een wet voor die het mogelijk maakt voor mensen om onbeperkt te lenen. Van de staat uiteraard, tegen een marktconforme rente. Op die manier hoeft de politiek de idealen van de mensen niet te regelen, maar kunnen ze gewoon onbeperkt geld lenen om hun eigen dromen waar te maken”.

Het enige struikelblok was dat de bestedingen van de burgers wel op peil moesten blijven om de economie draaiende te houden, maar met de Wet Onbeperkte Leningen denkt het kabinet daarvoor een oplossing gevonden te hebben.

“U hebt geen idee hoe snel de staatsschuld afgelost zal zijn”, zegt een glunderende Zalm, “wanneer we eenmaal kunnen stoppen met subsidies voor milieu, cultuur en sociale projecten. Dit plan wordt juichend door mijn achterban ontvangen, en ik verwacht eigenlijk niet dat er ook maar een persoon is in Nederland die dit geen goed plan vindt”.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de Nederlandse staat in 2008 klaar zal zijn voor een beursgang.

0

Reacties (4)

#1 Carlos

Dit kabinet gaat niks oplossen aan het onderwijs en de gezondheidszorg. Op naar de keiharde verarmde neokapitalistische hel!

Bent u blank en woont u aan de goede kant van het spoor?
Dan kunt nu uw electronische poort incl. beveiligings-camera kopen met onze Frisia lening.

Bescherm uw gezin tegen bloeddorstige allochtonen en asocialen met Secure Omheinigen! Betalen in termijnen mogelijk.

Ook last van nieuwsgierige negers rond uw auto bij de stoplichten?
Koop nu de FlameThrower en verkool alles in een straal van 10 meter om uw auto! Vraag naar de financieringsmogelijkheden.

  • Volgende discussie
#2 Siquo

Ik zie het alweer aankomen hoor; Een vijandige overname door Duitsland…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Gorg

graag

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 M

Misschien krijgt de Kleine Farizeëer het wel voor elkaar om ons in te lijven als 51e staat van het Verenigde Staten, mijn Duits is een beetje roestig….

  • Vorige discussie