Ter nagedachtenis

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Als je in je vrachtwagen van een voor jou toegankelijke zone naar een andere toegankelijke zone rijdt en er komt een kolonist met auto langs die jou dood schiet dan komt dat als volgt in de krant.
In Haaretz staan de feiten vermeld en dat bij de politie niets hierover bekend is.
PNN, een Palestijns persbureau vermeldt ongeveer dezelfde feiten, alleen is de lichtgewonde zoon hier 19, in Haaretz 17. Bij PNN staat nog een fotootje van een jongetje van hoogstens 10 achter een groentenstal. PNN meldt niets over politie maar benadrukt dat deze moord erger zou zijn omdat de Westbank bezet is.

Reacties (6)

#1 Joost

Het Palestijnse stuk is – begrijpelijk – langer. Dat de Israëlische autoriteiten niet bekend is is opvallend. Doofpot?

Overigens slaat die foto inderdaad nergens op.

  • Volgende discussie
#2 Mark

Tsja, de reaguurders bij Haaretz hebben wel gelijk dat je aan de licence plates alleen niet kunt zien of het een Israelische aanslag was (er schijnen Palestijnse getuigen te zijn).

De vraag is meer: waarom zijn die getuigen dan niet gehoord door de politie? Heeft men dan geen aangifte gedaan? Als het antwoord ja is: waarom weet de politie dan zogenaamd van niets? En als het antwoord nee is: wat is de rede voor het achterwege laten van aangifte?

En schrijven de Haaretz journalisten zo’n suggestieve kop omdat ze zo links zijn of omdat ze de ware toedracht weten maar daar geen bewijzen voor zijn. Of dat ze het niet MOGEN schrijven?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@TT: Waarom is die kop suggestief?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 troebel

Het lijkt begrijpelijk dat Palestijnen op de bezette Jordaanoever niet naar de Israëlische politie in de illegale nederzettingen gaan om aangifte te doen. Een van de problemen daar is toch dat een rechtsstaat fictie is voor niet-Israëliërs?
Voor rechtsbescherming tegen bezetters en kolonisten kunnen ze ‘kiezen’ uit de corrupte Fatah en reli-idioten van Hamas.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Joost

@Troebel: Maar goed, dan kan je ook niet van de politie vewachten dat ze op de hoogte zijn. Zo wordt het geheel een beetje een self fulfilling prophecy.

Maar uit de tekst maakte ik – misschien onterecht – op dat er Israëlishe militairen bij aanwezig waren? Althans, ik denk dat er bij een ritje tussen twee zones altijd wel militairen in de buurt zijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 micha

Je zou toch verwachten dat in ieder geval het ziekenhuis het voorval doorgeeft aan de politie. Kan nou niet echt voor natuurlijke doodsoorzaak doorgaan. Zo te lezen is het aangegeven bij de Palestinian security

  • Vorige discussie