1. 5

  Wat ik niet goed kan vatten is dat zo’n onaangenaam persoon en alles wat in zijn slipstream meedobberde toch als uiteindelijk gevolg een economische opleving bracht die ieder, ook de personen die hem verafschuwden, beter liet leven.

  Soms weet ik het niet meer, van goed en kwaad.

 2. 6

  Rechtse dictators zijn bijna altijd beter voor een economie dan linkse, maar ze presteren allemaal beroerder dan normale figuren, die niet besluiten hun halve intelligentsia de zee in te flikkeren.

 3. 7

  Wat is presteren in uw visie dan? Het gaat naar mijn idee hoe de gewone man leeft..is er brood op de plank en kan ik mijn muil opendoen zonder zweepslagen of penitentie. Het zijn niet per definitie dictaturen die de mond snoeren, soms bij ontwikkelde maatschappijen gaat dat wat ondoorzichtiger (zeg maar stiekum).

  rechts,links…me hoela..als ik zo vrij mag zijn.

 4. 8

  Maar wel een smeerlap, laat ik daar duidelijk over zijn. Wat sommige mensen op hun geweten hebben doet me vermoeden dat ze geen geweten hebben.

 5. 11

  Bimarck

  Daaruit maak ik dan ook.

  In mijn jeugd was het veel makkelijker… Hitler was goed, want anti-communist.

  En zo kunnen we nog wel effe doorgaan met leuke namen spuien.

  Maar ik snap ook wel je uitspraak.
  Als we klein waren was de wereld heel simpel.
  Je had de goeie (Amerika en co) en de slechte (Sovjetunie en co).

 6. 12

  Denk dat Bismarck misschien zegt dat Stroessner automatisch een good guy was gezien hij anticommunist was. Het heerlijk eenvoudige van het koude-oorlogdenken. Met de Taliban als recenter voorbeeld.
  Leuk, in iemands plaats zeggen wat ie bedoelt :-)