Sweetheart Bush

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Babe BushTering, weer zo’n moment van traantje pinken bij George W. Het is natuurlijk bekend dat respect groeit wanneer je een vijandige menigte trotseert, maar bovendien kraait de meest ferme van de Bushes nu allerlei zinnige praat. Is het positieve effect van de Irak-crisis en 9/11 misschien een daadwerkelijke oprechte zorg voor het Midden-Oosten? Je zou het bijna denken als je de geschiedenis niet kende, maar morgen is een nieuwe dag zegt men wel, en dan lees ik weer:
“Israel should freeze settlement construction, dismantle unauthorised outposts, end the daily humiliation of the Palestinian people and not prejudice final negotiations with the placement of walls and fences.”

Al-Jazeera:
“American policy in the Middle East used to be based on business, oil basically, and protecting Israel. It seems now that America is really concerned about the region and its future.”

0

Reacties (13)

#1 Carlos

jij zit duidelijk geen voetbal te kijken…

 • Volgende discussie
#2 caprio

Ik heb wel mijn VI scorebord aan! Tering Radio 1 speelt alleen maar .wmv en ik heb natuurlijk weer geen wmv-player op mijn linux en geeneens win4lin, toch maar installeren die hap. Jij zit overduidelijk weer te masturbereb? Ik denk overigens dat Nederland de Schotten helemaal wegspeelt, ik heb er 100% vertrouwen in dat ONZE jongens het gaan redden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Jij zit overduidelijk weer te masturbereb?
aha! nee deze keer niet jongeman! ;-)

het was rust zo rond 21.21

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

maarreh, mooi praten kan die Bush heh?
als je ‘m nou ook nog eens kon geloven, zou het echt een prachtvent zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 SalonSocialist

Beste Mensen,

Naar aanleiding van Bush eigen leugens het volgende;

Het Bush-circus is ditmaal neergestreken in Groot-Brittannie om ‘Bliar’ een hart onder de riem te steken,terwijl de meeste Britten inmiddels niets moeten hebben van de valse voorwenselen waarmee zij een oorlog in werden gestort (Bush zal wel spreken met ouders van verloren zonen in England ,maar heeft dit voorals nog niet gedaan in US). De waanzin van de oorlog blijkt achteraf een steeds hardere bevestiging ervan te worden.

Zoals Carlos al meldde is het Bush die zijn beleid in flagrante strijd gooit met de werkelijkheid.
* De roadmap for peace, stierf op een zijpaadje begaant met vele doden aan beide zijde van het conflict, en dat omdat Amerika niet de touwtjes voor Israel te strak wilde maken. Behalve dat er demonstratief enkele voorposten (lees: stacaravan met een Israelische vlag in de hoogte)zijn weggehaald (en elders weer neergezet) behield de roadmap niet. Israel kon naar eigen zeggen niet instemmen met ‘het afzweren van buitenrechtelijke excecuties’,gevolg gezever en het resultaat is bekend.

Bush heeft proefondervindelijk ng steeds niet door dat een conflict zoals deze niet vanuit Washington te beslechten valt. De verhelderende zinnen vormen voor een persoon met zoveel macht een loos gebaar indien er vervolgens niets gebeurt. Bovendien zijn het de Amerikanen die telkens in de VN dwarsliggen om een israel ter verantwoording te roepen.
Willem Oltmans stelde het in zijn column(11-11-2003) als volgt:” Mogen Amerika en Israël ongestraft alles doen wat God en de UNO verboden hebben en moet de rest van de wereld de mond houden? Iraq werd aangevallen, omdat Saddam 12 resoluties van de UNO niet had uitgevoerd. Israël heeft 70 resoluties van de UNO aan haar laars gelapt. Israël heeft een atoombom, die Iraq en Iran niet mogen hebben. Werken zij aan een bom zijn het schurkenstaten, alsof Amerika en Israël zelf geen schurkenstaten zijn. Is het internationale recht alleen bedoeld wanneer de V.S. en Israël er baat bij hebben?”

Het lijkt mij een waar statement.
PS: Geen domme jongens bij Al-Jazeera.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 MMaas

Ik zou tegen meneer Bush willen zeggen: Put your money where your mouth is. Of in dit geval: stop die subsidie voor de Muur eens.

Maar als Bush echt zo serieus is over de werelddemocratische heilstaat: ik heb nog een lijstje met dwarsliggers voor ‘m klaarliggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Ha! het roemruchte lijstje!
Liechtenstein lijkt me op dit moment het urgentst!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 MMaas

Precies. Ze dachten dat Saddam erg was…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 bicat

Komkom, mannen.
Laat Bush nu eens los. Laat Balkenende nu eens los.
Kijk naar de buurman, en bedenk dat het allemaal nog wel meevalt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 caprio

Wat is er toch met allen loos in oud-europa, dat als er iets positiefs gezegd wordt door Bush dat nu nooit eens simpelweg bevestigd kan worden. Wat is er opeens over gebleven van de gedachte dat je belonen moet bij goed gedrag en straffen bij slecht gedrag, nee altijd maar zeiken, en dan ook nog eens de splinter in de eigen ogen niet willen zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Lilith

Komkom, mannen.
Laat Bush nu eens los. Laat Balkenende nu eens los.
Kijk naar de buurman, en bedenk dat het allemaal nog wel meevalt.

Och, Bicater, mijn over-, overbuurman is de heer Bruynzeel (u weet wel, van die leuke potloodjes enzo) en mijn buurman een paar huizen verderop is een stucadoor, maar beiden hebben geen invloed op de wereldpolitiek. De heer Bush daarentegen wel. Niet omdat hij zulke verstandige dingen zegt, maar omdat er voor zijn naam ‘President of the US’ staat. Nu hebben wij toevallig momenteel een premier die gewend is als een schaapje in de kudde mee te lopen … dus is het ook niet verwonderlijk dat hij het grootste schaap volgt. Dus de ‘ver van mijn bed show’-houding gaat niet op, ‘het hemd is nader dan de rok’.

Maarre … het staat jou (nog wel) vrij om naar de buurman te kijken hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 fred

In Engeland mooi weer spelen met een losse flodder in de vorm van een oproep om met die muur te stoppen, maar in de VN veiligheidsraad ongeveer als enige land niet de resolutie steunen die Israel vraagt hetzelfde te doen. Da’s vaag zeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Grobbo

Vaag is niet het goede woord. Het moet zijn: Hypocriet.

 • Vorige discussie