Surinamers over Philomena

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Op de surinaamse site Waterkant wordt druk gediscussieerd over het ontslag van Philomena Bijlhout:

“Dit is zeer triest en de zoveelste klap die men moet verwerken bij een vooraanstaand persoon van Sur./komaf!!”

“Bijlhout was lid van een partij dat haar kracht putte uit buitenlanderbashing. Surinaamse mensen hadden haar hiervoor allang al moeten laten vallen en bestempelen als “Redimusu”. “

” Volksmilitie=SS=criminele bende “

” Misschien zijn de foto’s fake (met de morf methode) via computer animatie.” -> De gehele discussie

0

Reacties (8)

#1 Grobbo

Ook naar aanleiding van reacties op m’n artikeltje van gisteren, ik weet dus nog steeds niet of het lidmaatschap ‘an sich’ reden zou zijn geweest op op te stappen/niet aangenomen te worden.

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Het liegen erover is wel een reden om af te treden. Misschien als ze een kleurrijk betoog over de werking van het geheugen had gehouden had ik nog wel sympathie voor haar kunnen opbrengen. Ik vergeet zelf ook zoveel (daarom log ik), proost!

Gisteravond zei een correspondente in Suriname (genaamd: mejuffrouw Draaibaar!) dat die Volksmilitie een corrupte bende was die zich vooral bezighield met intimidatie en zelfverrijking.

Gastjes die maar al te gretig meeliepen met een criminele leiders en zeker na de december-moorden echt niet meer te rechtvaardigen. Als ze nou een boek had geschreven: “Hoe ik in mijn leven fouten maakte en daarvan geleerd heb” ook dan had ik het haar kunnen vergeven. Maar van dat alles is geen sprake dus wat mij betreft genoeg reden om af te treden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Grobbo

U hebt volledig gelijk met u hier zegt. Ik had geen zin om weer te zeggen dat liegen niet mag :(
Maar ik realiseer me nu ook wel weer dat de sur. politiek ook een wereld op zich is, en ik er eigenlijk niet genoeg van afweet om er echt een gefundeerde mening over te hebben.

Nou snap ik trouwens ook niet waarom mensen die menen hun land op te moeten bouwen/ te ondersteunen, een uniform aantrekken, want ik kan me geen gelegenheid herinneren dat uniformen op straat ooit ook maar iets hebben geholpen.

Stel je voor dat LPF aanhangers besloten uit protest een uniform aan te trekken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

Ik had deze tekst al getikt toen ik jou reactie zag, beetje dubbelop, een jaar geleden werd op Ned3 een drieluik over surinaamse politiek uitgezonden iedere keer op een doordeweekse dag van 01:00 tot 02:30 ‘snachts, razend interessant, maar veel ben ik ook weer vergeten, waaronder zelfs de naam van de docu.

-ik ben ook een beetje Bijlhout ;) –

Zeg er zijn toch geen foto’s van ons in uniform uit 1983?!

Eerder opgetikt:
Trouwens LPF of Volksmilitie what’s the difference?

Ook surinaams journalist Kamperveen zegt in het Parool: “Voor mij horen LPF en de Volksmilitie bij elkaar. Ze vertonen dezelfde intolerante trekjes.”
http://www.parool.nl/1027401789427.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Grobbo

Dus ei-gen-lijk is er dan weer niets aan de hand…hehehe…

Maar nee, die uniformfoto’s van ons zijn allemaal in de versnipperaar gegaan hoor. Ik snap nou ook waarom we bij de vikingjeugd nooit een camera mee naar binnen mochten nemen :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Laurens L.

Die Parool-link hierboven hoort http://www.parool.nl/1027401791582.html te zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Bedankt Laurens!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Carlos

Grobbo wrote:“Ik snap nou ook waarom we bij de vikingjeugd nooit een camera mee naar binnen mochten nemen

Bij mij op de scouting zijn destijds wel foto’s gemaakt, maar die heeft de hopman door verkocht aan een belgische meneer. Gelukkig kon daarna de bouw van het nieuwe clubhuis gewoon doorgaan en kregen we er ook nog een flipperkast bij! ;)

 • Vorige discussie