1. 2

  Dat is vreemd, want er zijn in totaal maar 796 superdelegates, waarvan er blijkbaar al ruim 450 hun voorkeur hebben uitgesproken. Mijn rekensommetjes levert dus maximaal nog een kleine 350 superdelegates te verdelen op.

 2. 3

  900 was maar een ruwe schatting natuurlijk, het betreft er dus 800, iig ruim genoeg om het verschil eventueel goed te maken.

 3. 4

  @3: Doe het rekenwerk: Als het verschil in gewone delegates niet aanmerkelijk verandert, zou Hillary 235 van de 340 superdelegates die nog niet gekozen hebben moeten binnenhalen. Datzou betekenen dat die superdelegates een heel andere verhouding Clinton-Obama moeten stemmen dan de “supers” die al beslist hebben (54-46%) en de “gewone” delegates zover (46-53%), namelijk 69-31%. Lijkt je dat erg waarschijnlijk?

 4. 6

  Inderdaad Freek. Oké, en wie twijfelt er nog @Bm maar, opgeven? Zij heeft namelijk iets weg van zo’n gemeen vlinderhondje nietwaar: “Hoogst intelligent, leergierig en in doorsnee ook gehoorzaam. Ze is erg graag bij haar baas en gezin in de buurt. Ze wordt niet graag alleen gelaten, wat ook niet nodig is, aangezien ze erg makkelijk mee te nemen is. Dit hondje laat beslist haar stem horen als ze onraad bespeurt of als ze iets ongewoons hoort. Als ze zich in het nauw gedreven voelt kan ze echter gemeen uithalen”:

  Ik zie haar dus zomaar zich nog 1 keer stevig in Obama’s bips vastbijten. En als tie dan nóg spatjes heeft gaan die vlijmscherpe tandjes op commando van Bill zo hup met één knauw ráts dwars door die broek. Nog een paar keer woest schudden met de kop, het vel één bloederig zwart/wit geheel, en dusdanig aan repen dat het niet meer op normale wijze kan worden gehecht…haha..

  …en al was het maar gewoon omdat ze het lekker vond.

 5. 7

  @Bismarck, nee dat lijkt me helemaal niet waarschijnlijk, ik denk ook dat Obama wint hoor, ik geef alleen aan dat die 100 delegaten verschil in de huidige stand geen beslissende voorsprong is.