spelletje: raad de film

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In nog niet zo heel erg lang vervlogen tijden lieten wij een Filmquizz op u los, met als laatste wapenfeit een 3 (!) uur durende online finale, met een Hotelovernachting voor twee in Antwerpen als hoofdprijs.
Iets korter geleden kwam ik surfend op de nets onlangs een bijzonder mooi spelletje tegen.
Heb er een uurtje over gedaan, en het dient gezegd: beremoeilijk maar reteplezant. Snel ga je jezelf dingen wijsmaken als “o, maar die kòn ik niet weten dus die telt niet echt”, over “als ik hier T H E intik kom ik misschien verder”. De techniek en de spelregels zijn subliem in al hun eenvoud, rest dus uzelf, en een confronterende scubatocht in uw filmonderbewuste.
Make your day, punk!

Reacties (8)

#1 Olav

Ik heb helemaal geen filmonderbewuste.

 • Volgende discussie
#2 Rene

Clear cookie(s) om je score te resetten…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Kyra

leuk!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 NoName

Mmm,

Nice tool to see how cognitive we are.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Yevgeny Podorkin

Ja godskolere zeg, een kwis zonder einde. Begon namelijk alras het gevoel te bekruipen dat de puzzel helegaar niet bedoeld was om je filmkennis te testen. Goed, met veel voorkomende letters als de e,r,s, en t kwam ik ook een heel end. The end, thát’s the question.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Eric

Die plaatjes hielpen inderdaad nul-komma-niks. Desondanks wel lollig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Rene

Ik had er toch meerderen direct van het plaatje hoor…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Eric

Rene: ze hielpen mij niks, had ik erbij moeten zetten.

 • Vorige discussie