1. 4

  Ach, mijn kleine meid heeft toch minimaal drie minuten lang de volledige aandacht voor haar verkregen presentjes. Daar doe je het tenslotte voor.

  Dat is inderdaad inclusief uitpakken.

 2. 5

  e en proud of it. Ik heb een reuze lol met de ‘Californian Classic Scooter’ die mijn vierjarige spruit van de goedheilgman heeft gekregen.

  Hoe ervaart Kelvin het Sinterklaasfeest?

  g) als compleet klote

 3. 8

  Wie kaatst moet op de blaren zitten,
  dacht Sint somber en schonk nog eens bij.
  Psychopiet wijkt niet meer van zijn zij.
  De doorns die zijn van alle jaren,
  De bloemen zijn een zeldzaamhei

  De kop is eraf!

 4. 10

  Hier zat de Sint dus met een dilemma,
  Wat te doen?
  Vroeg hij aan zijn vrouwelijke piet Emma.
  Die was haar doos aan het inpakken,
  Terwijl Sint met zijn snikkel op haar ging inhakken

 5. 14

  Voor Joden is het trouwens dubbel feest vandaag, de kandelaar mag aan geloof ik, of zoiets, u dient mij te vergeven mbt de details. In de enquete vergat u trouwens de optie ‘verjaardag’

 6. 20

  A1.

  De famlie is er allemaal op tijd bij. Lekker aan de koffie , thee, zelfs een warme chocomel. De banketstaaf van de baas komt net uit de oven.

  Na twee kopjes koffie is het tijd voor een biertje. De kinderen beginnen te zingen. Pappa gaat met oom Bert “iets in de schuur bekijken”

  Geklop en gebonk. Zakken met kado’s voor de deur. Pappa en oom Bert komen verbaasd door de achterdeur binnen. De kado’s worden uitgepakt. Het papier netjes opgeruimd. De oudere neefjes helpen met het opbouwen van Playmobiel of Lego. Het Happy Family House voor Barbie wordt met stickers beplakt.

  De video van de bruiloft tig jaar geleden gaat aan. Lachen. En ja, er lopen nog een hoop mensen rond te huppelen die inmiddels dood zijn.

  Als de kinderen naar bed zijn en de laatste visite weg is, ruimen we het huis op en doen de afwas. Het was weer gezellig. Ik blaas de kaarsjes in de kamer uit en zet ze nog even opnieuw netjes in het midden van de met schelpenzand gevulde glazen beker.

  En dat doen we volgend jaar gewoon weer.

 7. 21

  i) Het is wel een aardige aangelegenheid, die het beste tot z’n recht komt als je er zelf in gelooft of ten minste iemand aanwezig is die er in gelooft, denk ik. Maar iets dichten voor d’ander ipv enkele kadootjes onder een boom slingeren, blijft een leuke traditie.

  [Geen Da Vinci Code, wel Roth’s Plot against America en Bill Bryson – A short history of nearly everything]

 8. 22

  Voor het eerst he-le-maal niets aan Sinterklaas gedaan dit jaar, en tis heerlijk rustig geweest. Wie weet volgend jaar wel weer sintloos, of misschien toch maar weer kadodobbelen?