1. 1

  Samengevat: De motie is dusdanig gewijzigd dat er nu nog een dubbele nationaliteit mogelijk is om de PvdA niet in verlegenheid te brengen, maar in de toekomst mag het niet meer…

 2. 2

  geneuzel, deze motie wordt toch niet aangenomen. van mening, dat het onwenselijk is dat niet wettelijk is geregeld dat leden van het kabinet de Nederlandse nationaliteit dienen te bezitten. Hierover had een Maastrichtse hoogleraar het ook op radio1, een van hem uit tactishe move om de publieke opinie mee te krijgen in het standpunt van Wilders et.al. Zoiets kan best geregeld worden, dan wordt geregeld, gezien de stemverhoudingen in de kamer, dat zij iig een Nederlandse nationaliteit moeten hebben.

 3. 3

  Zoiets kan best geregeld worden, dan wordt geregeld, gezien de stemverhoudingen in de kamer, dat zij iig een Nederlandse nationaliteit moeten hebben.

  Ik neem aan dat dit al het geval is voor leden van de staten-generaal?

  Opgezocht in de grondwet:

  Artikel 56
  Om lid van de Staten-Generaal te kunnen zijn is vereist dat men Nederlander is, de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt en niet is uitgesloten van het kiesrecht.

 4. 5

  Artikel 56 van de Grondwet moet afgeschaft. We willen de beste Kamerleden, ook als ze niet uit Nederland komen. Stel dat Philips alleen nog maar Nederlandse commissarissen of de UvA alleen nog Nederlandse professoren zou aanstellen. Dat zou de kwaliteit echt niet ten goed komen.