1. 1

  Goed idee. Moeten we alleen even de huidige bezitters van dat land ‘evacueren’, maar dat zal in Senegal vast niet zo’n probleem zijn… /sarcasm

 2. 3

  Ik zou er wel meer vanaf willen weten. Wat wil Senegal (lees: de president van dat land) hiermee bereiken? Is het mogelijk dat het misschien toch een goed idee is? Of is het gewoon weer een cynisch machtsspelletje van een corrupte regering?

 3. 5

  Hmm… ik denk dat de Haitianen liever in Haiti blijven. Vanuit daar kan je nog vluchten naar de V.S. Vanuit Senegal heb je enkel steeds racistischer wordend Europa.

 4. 7

  Correctie, JSK, volgens mij vergeet je iets:

  ‘vanuit Senegal heb je enkel een steeds racistischer, monetair hopelozer, vervuilder, totaal demotiverend, gedemotiveerd, luier Europa waar je initiatieven de kop in wordt gedrukt, de belastingdruk tweehonderd procent is, de vrouwen lelijk zijn, de gezondheidszorg abominabel is, je alleen maar je hand hoeft op te houden, waar mensen er eigenlijk geen gat meer in zien, slecht weer overheerst, de grondstoffen op zijn en de vis ook, en waar runderen gek zijn, en varkens en geiten ook. O, en het stinkt er.’

  Toch ?

 5. 8

  Ik wilde het kort houden. Mijn eerste gedachte was “een steeds racistischer en verarmend Europa”. De stank valt hier wel mee overigens, maar de hoeveelheid vuil op straat niet.

  “Het lawaai, het oncoordineerde gedrag en de algehele chaos doen mij denken aan een derde wereld land… misschien Colombia”
  –K., Amerikaanse en twee weken in het centrum van Nederland.

 6. 9

  Trouwens zijn de zogenaamde intellectuelen* hier het ergst. Zwaaiend met een papiertje van een of andere derderangs faculteit Communicatiewetenschap een grote bek opzetten over alles wat niet (noord west) Europa is. De islamiseringstsunami heb je wat mij betreft wel verdiend. ;-)

  *dus niet de natuurwetenschappers en ingenieurs

 7. 15

  Voor we gezellig met zijn allen gaan Europabashen, misschien vooral het belangrijkste in gedachten houden: De VS is vanuit Haïti een stuk bereikbaarder dan Europa vanuit Senegal, want wij trekken een gigantisch fort op langs onze grenzen (en zeuren over een paar km hekwerk langs de Mexicaanse grens). Als Haïtiaan moet je je alleen maar geloofwaardig voor kunnen doen als Cubaan en je bent binnen in de VS.

  Oeps nu doe ik zelf ook een beetje mee.

 8. 18

  @16: Noch de Benelux en Duitsland blijkbaar. Ach laat ook maar, ik vermoed dat er een paar mensen hun gal aan het ophalen zijn. Verhuis dan zou ik zeggen, als de vrouwen van hier je niet eens aanstaan.

 9. 19

  Nederland is geen Scandinavie, KJ. En er wonen ongeveer evenveel Scandinavieers in de V.S. als in Scandinavie zelf. Anyway, ik ga niet weg voordat ik netto belastingbetaler ben, uiteraard. ;-)

  Overigens begon KJ over vrouwen (gefrustreerde rukker?), ik niet.

 10. 20

  @19: “Nederland is geen Scandinavie”

  Ik vermoed dat je nog een hele missie wacht, als je straks met het geld dat je gaat verdienen dankzij je goedkoop toegankelijke Europese opleiding in Amerika aankomt ;-)

 11. 22

  Misschien wordt je wel wat positiever over het ‘oude Europa’ zodra je een netto belastingbetaler bent. Ik neem aan dat jij nu nog gewoon je hand ophoudt en dat ik (netto belastingbetaler) daarvoor moet schuiven ?

  Die jeugd van tegenwoordig..

 12. 23

  Denk niet dat jij zonder meer een nettobetaler bent, maar goed.

  Nee, het ‘oude Europa’ is goed voor bepaalde groepen in dat Europa, maar speelt op wereldwijde schaal een steeds kleinere rol van betekenis. Dus de gemiddelde Nederlander heeft veel vrije tijd, kan meeliften op de militaire macht en technologie van de Verenigde Staten (dus kan veel geld besteden aan leuke dingen) en hoeft zich voor weinig echt in te zetten.

  So what? Alsof egocentrisch geluk en gemakzucht de twee hoogst haalbare idealen zijn.