Seizoen van de imagoveranderingen

Nieuwe logo vvd
Geenstijl zag goed dat JP een imagoverandering had ondergaan.
Wij schreven ruim een maand geleden over de verandering van huisstijl van het CDA.
En nu komt Leefbaar Afrika weer met de wijziging van de huisstijl van de VVD.
Het is kennelijk het seizoen voor dit soort imagoveranderingen.

Ga trouwens snel nog even naar de site van de VVD om te lezen over de ‘waremere tinten blauw‘ voordat ze de spelfoud ontdekken.

Er valt echter nog iets op te merken over de logo wijzigingen van het CDA en de VVD.

Kijkt u maar eens goed:

Vergelijking logo vvd en cda

De logo’s groeien langzaam naar elkaar toe. De VVD gaat steeds schever staan (van 0 naar 14 graden uit het lood) en het CDA gaat steeds rechter staan (van 23 naar 20 graden uit het lood). Ook beginnen de lettertypes steeds meer op elkaar te lijken.
Dit zou wel verklaren waarom de heren van Aartsen en Verhagen de laatste tijd zo vaak samen gespot worden met daarbij een aantal marketing mensen. Een fusie lijkt op handen.

Beste Photoshop Phreaks, u kunt vast wel het fusie logo produceren.

 1. 6

  das raar want ik heb vroeger ooit nog wel eens een wit jasje aan gehad met rode tomaat zonder blauw. De blauwe jasjes zijn iets beter vond ik. Zouden de witte jasjes weer terugkomen ? Misschien hebben ze nog een paar ton door Peking gefinancierde witte jasjes liggen.

 2. 8

  De VVD gaat van een schreefloze letter naar een letter mét schreef (zij het een kleine), het CDA stapt juist over op een moderne ongemoduleerde sans serif.
  De oude V’s van VVD waren cursieven, en helden meer over dan de letters van het CDA ooit deden- het verschil is dat nu de D ook cursief is.

  De enige overeenkomst is toch echt dat ze allebei veranderd zijn…

 3. 9

  Ik ben eigenlijk nog op zoek naar nog oudere versie van het VVD logo. Ik heb het gevoel dat de recente verandering eigenlijk meer terug gaat naar eerdere varianten. Maar dat is puur een gevoel.

  @SN: Tja zo kan je alles recht praten wat krom is. Terwijl ik nou juist probeerde krom te praten wat recht is :-P

 4. 11

  De V en D van Volksdebielen staat duidelijk losser van de V van Vreemdelingen in het nieuwe logo. Aan de ene kant de mond vol van integreren maar dan zelf disintegeren.

 5. 17

  “Geenstijl zag goed dat JP een imagoverandering had ondergaan”

  Nou claimen Geenstijlers graag een scoop die van het ANP hebben, maar moeten ze ook hier een pluim krijgen omdat ze vandaag de Telegraaf hebben gelezen?

 6. 26

  @SN: kan ik helaas niet doen,sorry, SP wil mensen verassen. Wel kan ik zeggen dat het om behoorlijk veel meer gaat dan een ander kleurtje of een groter of kleiner logo.

 7. 27

  “SP wil mensen verassen”

  Nou, daar zijn we lekker mee (“Verast door de SP, stem voor een gratis staatscrematie”).

  “Wat komt er na aktie tomaat?”

  [img]http://members.home.nl/c.vervoort/gerechten/tomatenpuree.jpg[/img]