Sargasso Tourcafé

toen was doping nog heel gewoon...Vandaag beklimmen de renners van de Tour de France de Alp d’Huez: de zogenaamde ‘Hollandse Berg’ waar al sinds 1989 geen Nederlander meer heeft gewonnen. Maar de Tour dit jaar is anders: eindelijk verlost van de mensmachine Armstrong en dankzij een omvangrijk dopingschandaal met een relatief laag vedette-gehalte van start gegaan. De structuur in het peloton lijkt zoek en men laat regelmatig renners lopen. Wellicht is er vandaag dus een kansje voor een Nederlandse renner om nu eindelijk weer eens recht te doen aan de -vooral in Nederland bekende- bijnaam van deze roemruchte buitencategorie? Volg de etappe live in 2D of in 3D.

 1. 2

  Koos Moerenhout had moeten meezitten met een vroege ontsnapping, die had een kans gemaakt. Boogy staat te kort om weg te mogen. Buiten die twee denk ik niet dat er iemand bij zit die momenteel goed genoeg kan klimmen om op de Alp als eerste over de streep te gaan, zelfs met een groepje dat weg komt.

 2. 4

  En zelfs als je met het groepje ver genoeg vooruit bent, wordt je er nog door een willekeurige buitenlander van het groepje uitgereden als nederlander (twee genoemde namen uitgezonderd).

 3. 7

  Het huidige wedstrijdbeeld gezien, is er weinig reden tot optimisme wat de nederlanders betreft. Er is nu al uitgekristalliseerd dat er geen nederlander gaat winnen. Zelfs als Boogert het zou kunnen (hetgeen ik betwijfel), zou die bij Mentsjov moeten blijven.

 4. 8

  Het is nu al de zoveelste keer dat ik een GeenStijl-bericht pas achteraf ‘begrijp’, na het lezen van een ander nieuwsbericht – in dit geval een op Sargasso. Soms vraag ik me af waarom ik GS nog lees.

 5. 9

  Wel typisch dat zomaar deze etappe alle blogs een stukkie maken. Al die vorige etappes werd de tour keihard genegeerd!

 6. 11

  16.17 Landis rijdt weg bij Klöden, die het gat dicht rijdt. Mentsjov kraakt in al zjin voegen. Hij kan nu ook niet mee mee met Leipheimer en Sastre.

  16.13 Mentsjov moet terrein prijsgeven op Kessler, Klöden, Evans en Landis.

  16.11 Schleck en Cunego gaan aan de leiding. Mazzoleni, Lobato en Arroyo hebben moeten lossen.

  16.10 In de achtervolging trekt Kessler alles uit elkaar. Boogerd, Menstjov, Landis en Rasnmussen zitten dicht bij elkaar. Pereiro wordt eraf gereden.

 7. 14

  …ehh Shrek heeft de ettape naar de Golan Hoogte gewonnen..?

  [img]http://halemo.net/satiroom/images2/shrek.jpg[/img]

 8. 15

  Ik kan me nog herinneren dat ik Breukink de Alp d’Huez zag oprijden. Hij reed ongeveer waar je nu ook nederlanders aantreft: Niet bepaald vooraan. Hij had wel een witte trui aan. Niet veel later kwam Hennie Kuiper langs, die ongeveer iedereen langs de weg vroeg hem te duwen.

 9. 17

  En nog een gemiste kans… Alp is voorbij, dus ook de aandacht blijkbaar. Het spektakel daarentegen is toch de twee etappes erna alleen maar groter geworden. De spannendste tour sinds Fignon vs. Lemond!