Rubick’s cube – the revival

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Verdomd lastige puzzelNostalgie, dat is het voor mij. Uren, dagen, weken kwijt geraakt aan het vinden van de oplossing, zonder hulp. En toen nog eens uren, dagen, weken kwijt geraakt aan het steeds sneller kunnen oplossen.
Vier cubes versleten. Mijn record, een magere 36 seconden.

Het leek erop dat Rubick’s cube in de vergetelheid zou raken na de introductie meer dan 25 jaar geleden. Maar hij is weer helemaal terug van weggeweest. Sterker nog, het oude record (11.75) is verbroken. De nieuwe wereldrecordhouder doet het in 11.13 seconden. Held.

Reacties (9)

#1 CiNNeR

Ow nostalgie! Kon hem toen goed en had ook nog een verzamling opvolgers. Maar nu zou ik er gewoon weer dagen,weken, maanden over doen vrees ik :)

 • Volgende discussie
#2 Steeph

Ja, nu gaat het niet meer. Laast zo’n ding aan een neefje gegeven en even mee gespeeld. Pffffff. Het zit diep verborgen. Dat gaat dus nooit meer gebeuren vrees ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 fjord

Van fingerspitzengefühl naar vingervlugheid

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Degtyarev Pekhotny

ik haalde die van mij altijd uit elkaar en dan zette ik hem weer in elkaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph

Ik ook, maar dan met grafiet ertussen :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 fjord

@DP
Dat hoef je toch maar één keer te doen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Degtyarev Pekhotny

nee ik haalde m uit elkaar en zette hem weer in elkaar zodat ie weer klopte. En als je wat draaide dan leek het alsof ie helemaal in de war was maar als je door bleef draaien kwam ie vanzelf weer goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 ijsbrand

Laatst weer eens geprobeerd, niet binnen de minuut gekomen:
http://eamelje.net/index.php?p=1502

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Marco Raaphorst

ik deed het vroeger ook vaak. heb wel een boekje moeten kopen om het laatste randje te kunnen maken. dat lukte vrij redelijk vervolgens. ik deed er ook een minuut of 40 over volgens mij.

 • Vorige discussie