Romney breekt, McCain moet lijmen

Amerikaanse vlag 2008 (Foto: Arnoud Boer)In this time of war, I simply cannot let my campaign be part of aiding a surrender to terror.

Aldus Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney, die gisteren bekendmaakte zich terug te trekken uit de verkiezingen. Hij had gehoopt afgelopen dinsdag in te lopen op John McCain tijdens Super Tuesday. In plaats daarvan liep de senator uit Arizona verder uit. Reden genoeg voor Romney om de handdoek in de ring te gooien.

Hij laat de conservatieve achterban van de Republikeinse partij in vertwijfeling achter. Wat nu?

 1. 1

  Huh, Romney gaf toch juist aan dat ook den goeden conservaetief zich diende te scharen achter McCain? Het lijkt me dat Romney juist de Republikeinen lijmt, door uit de race te stappen. Voor McCain is de nominatie nu nog maar een formaliteit geworden. Hij kan zich nu volledig richten op de echte presidentsverkiezingen en hoeft zich niet tegen de conservatieven meer af te zetten.

 2. 2

  McCain heeft de conservatieve achterban van zich vervreemd, terwijl hij het daar wel van moet hebben om de presidentsverkiezingen te winnen. Als zelfs iemand als Ann Coulter – die Democraten eet tijdens het ontbijt – Hillary Clinton zou stemmen in plaats van McCain..

  McCain wordt weggehoond op een bijeenkomst van conservatieven. En er zijn vele redenen voor conservatieven om problemen te hebben met McCain. Zij zullen hem wel aan een overwinning moeten helpen. Hij zal dus op z´n knieën moeten voor de conservatieven en een vice-president kiezen die de christelijke achterban pruimt. Enter Mike Huckabee?

 3. 3

  @2: Zou voor alletwee wel een goede zet zijn. McCain haalt zeker geen 8 jaar als president meer, dus de kans is groot dat Huckabee, die veel stemmen in het zo belangrijke zuiden scoort, zijn beurt vanzelf komt.