Rijdende Rechter: Pak die Jetske!

Wat missen we op deze screenshot? Juist: het dragen van een gordel! Wie zit er achter het stuur te tuffen? Jetske – Rijdende Rechter – van den Elsen. Hoezo rijden met de blik op de weg…
jetske-zonder-gordel
We noteren 17 maart als datum van uitzending van dit NCRV-programma. Brave omroep, dus je denkt: als het om de regels gaat, dan houdt men zich daar ook aan. Zeker in een programma waar het recht zegeviert en waar presentatoren het goede voorbeeld zouden moeten geven, als het gaat om het naleven van de wet. Quod non: dit wordt 90 euro boete voor mevrouw Van den Elsen.
En dan nog dit. Rijdt deze presentatrice in een gestolen Mercedes, of is wellicht de wegenbelasting niet op tijd betaald? Niet door de APK gekomen dan?…

jetske-in-geblindeerde-mercedes1Een ouwe knarkar en misschien dus een classic car, die al vrij van wegenbelasting is. Okay, maar waarom is het kenteken in de uittzending dan onleesbaar gemaakt? Dat gebeurt toch vooral bij criminelen/verdachten? Mr. Frank Visser zal dit bepaald niet leuk vinden Jetske, want jij neemt een loopje met de wet als rechter-assistente in duty.
Verzachtende omstandigheid: Het is op TV onderhand strijk en zet dat televisiemensen het niet nodig vinden om de gordel aan te rijgen als ze al rijdend filmen of worden gefilmd. Is blijkbaar niet stoer genoeg, zo’n gordel om het zorgvuldig gekozen kledingdesign. Alles wel, maar het is wel een beroerd signaal naar het kijkerspubliek. Dus Frank, slinger die Jetske alsnog op de bon, evenals al die andere ijdeltuiten die gordelloos op TV verschijnen. En check meteen die olijfgroene Mercedes even na…

 1. 3

  1. Dit is wel een beetje GS-topic met ‘kleine verontwaardigheid’.
  2. Rechters slingeren verkeersovertreders niet op de bon; je komt pas voor de rechter bij een zwaarder vergrijp
  3. Het valt niet goed te praten, maar waarschijnlijk hadden ze gewoon even een leuk ‘onderweg shot’ nodig. Ik kan de snelheid van de auto moeilijk inschatten, maar dikke kans dat ze heel langzaam een rondje door de wijk rijdt en het een paar keer over heeft gedaan. Ik bedoel: misschien is ze niet eens écht onderweg. Het is Teevee, hè ;-)
  4. Als het haar eigen auto is, dan is het niet zo raar dat ze het nummerbord onherkenbaar maken, gezien je tegenwoordig zelfs middels sms allerlei info kunt opvragen.

 2. 8

  Wat een lang stukje. Ik neem aan, Bianconero, dat wat je eigenlijk wil zeggen is dat je zelf wel eens die Jetske zou willen pakken? En dan de zaken in der minne schikken?

  Waarom dan niet gewoon een (veel betere) foto met de kop “Dit wil ik neuken”?

 3. 11

  @9: Zuur stukje -> zure comments

  Of anders gezegd, je doelgroep geeft aan dat dit product niet voor je doelgroep geschikt is (als ik iets over verkeersovertredende BN’ers/ambtenaren wil lezen, tik ik wel geenstijl.nl in). Dat heet feedback.

 4. 14

  Hihi, progressief links in de bocht.

  “Niet zo zeuren jongens, tis voor TV dus dan mogen de wetten even aan de kant geschoven worden.

  NOS wagens mogen ook over de vluchtstrook bij file natuurlijk, want dat is in het landsbelang.”

  Want dat goed voorbeeld goed doet volgen is zo 1950.

  Fail!

  edit: EN DAT VAN MIJN BELASTINGCENTEN!!!!

  En toch ben ik van mening dat de publieke omroep verwoest moet worden.

 5. 17

  niks zuur bianca, dit is je zoveelste mislukte posting.
  Geen humor, geen talent Jantje uit Leiden gevoel.

  In het bedrijfsleven stond je al lang op straat.

 6. 22

  Trouwens is het niet gewoon verboden om zo verschrikkelijk niet op de weg te letten.
  Als ik met een passagier praat kijk ik voor me, niet opzij, en onderbreek het gesprek als er iets onoverzichtelijks/spannends gebeurt in de buurt.

  En ja, sommige reaguurders gaan hier nat zoals ik hierboven al constateerde.

 7. 27

  Al dat gezeur meteen over Geenstijl. Bianconero is duidelijk richting een Pauline Broekemaspoor gerangeerd door de redactie van sargasso.

  ‘je mag nog wel meedoen, maar alleen maar voor spek en bonen’.

  Dat betekent toch niet meteen dat hij/zij geen plaats heeft hier?

 8. 28

  @27 Zo ist maar net, ben onlangs door de Sargasso-leiding overgeplaatst naar de afdeling Entertainment en Lullige Postings. And I like it!

  @10 Pritt, mag het ook een Tuk Tuk met V8-motor wezen? Plus chauffeur?

 9. 32

  Dat is nou goed nieuws. Van den Elsen is niet ontzettend knap – meer van het niveau dat bejaarde NRCV-kijkers zeggen: “Wat een leuk meisje is die Jetske toch” – en ook niet bepaald charismatisch – meer van het niveau dat bejaarde NRCV-kijkers zeggen: “Wat een leuk meisje is die Jetske toch” – en toch bleef ik altijd hangen bij De Rijdende Rechter. Ik weet het aan een rare hormonale onbalans, maar het was gewoon mijn instinct dat door de NRCV-façade heen prikte: Jetske is niet saai NRCV, Jetske scheurt zonder gordel met 200 per uur door het land in een pooier-Mercedes (waarschijnlijk met die grote neus helemaal vol met coke.)