Radiostation aangeklaagd voor sterfgeval tgv waterdrinkwedstrijd om spelcomputer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Spuyt12

Voor de verandering eindelijk eens een terechte aanklacht.

 • Volgende discussie
#2 biepbiep

@Spuyt
mee eens…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Alibenbali

De grootst mogelijke onzin!!!! sinds wanneer is het in het land van de onbegrensde mogelijkheden niet meer mogelijk om een simpel spelletje uit te schrijven. Het wachten is op de eerste aanklacht tegen een uitgever van cryptogrammen omdat een persoon krankzinnig is geworden omdat hij/zij het niet kon oplossen…. waar is de rede gebleven????

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 biepbiep

@Alibenbali
(aardige nick voor iemand die hier waarschijnlijk al vaker komt maar eens wat anders wil proberen :)

Een simpel spelletje uitschrijven met de mogelijkheid tot vergiftiging (veel water leidt tot watervergiftiging) lijkt me wel strafbaar. Overmaat van vrijwel alle stoffen inclusief water leidt tot intoxicatie. Een beetje ontwikkeld mens moet dat weten. En van mensen die op radiostations werken – en dus vele mensen beïnvloeden – mag je verwachten dat ze iets weten over beïnvloeding.

Een rechtszaak lijkt me dus op zijn plaats.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Alibenbali

@biepbiep

Dank voor het nick-compliment, is echter een overblijfsel uit een ander era toen paard en wagen nog hypermodern waren.

Uiteraard valt het station te verwijten dat ze niet doorzien hebben dat het best een riskant spelletje zou kunnen zijn. Echter, de dame heeft uit eigen beweging meegedaan aan het spelletje. Ik ben van mening dat een aanklacht voorbij gaat aan de plicht (jaja) van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Als een deelnemer bij het meedoen aan weekend millionaires bezwijkt door een hartaanval omdat de spanning die komt kijken bij het beantwoorden van de laatste vraag hem op een uitnodiging van magere hein komt te staan gaan we toch ook niet Robert ten Brink in het schavot gooien????

Het gaat te ver om die programmamakers verantwoordelijk te maken voor het trieste overlijden van deze mevrouw

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 biepbiep

@Alibenbali
“Ik ben van mening dat een aanklacht voorbij gaat aan de plicht (jaja) van het nemen van eigen verantwoordelijkheid.”

Bij mijn weten is uitlokking tot moord, doodslag oid nog steeds strafbaar. Ik ben geen jurist maar het lijkt me dat uitlokking hier tot het aangaan van – ik deel de mening – een niet erg verstandige handeling toch strafbaar kan zijn. Als de plicht van eigen verantwoordelijkheid het criterium wordt dan kunnen we de rechter wel naar huis sturen want die verantwoordelijkheid is er altijd. Maar daar gaat het in geval van strafbaarheid niet om.

Het is overigens aan de rechter om uit te maken of hier een strafbare handeling is gepleegd. De aanklacht is dus altijd terecht als het vermoeden bestaat van een strafbaar feit.

Als je al van te voren er van uitgaat dat mevrouw te stom is om voor de duvel te dansen en dat de radio altijd goed is – zoals jij lijkt te doen – dan hebben we het hele rechtssysteem niet nodig.

Toetsen van strafbare feiten en indien nodig straffen.
Dat is de taak van de rechter.
Ik vind de aanklacht nog steeds terecht. En als jij gelijk hebt dan komt dat radiostation er wel mee weg hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 biepbiep

@Alibenbali
In #3 zeg je “…waar is de rede gebleven????”

Die rede zit hem in de toetsing van de aanklacht.
Jij draait het om en gaat er min of meer van uit dat een aanklacht al een veroordeling is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Eric

Alibenbali: De voorbeelden die je aanhaalt zijn ook nogal wat anders. Noch de cryptogrammenmaker, noch Robert Ten Brink zou kunnen (en wellicht moeten) voorzien dat de kandidaat de spanning niet aankan. Dat overmatig waterdrinken – en voorkomen dat dat water afgevoerd kan worden – riskant is, is daarentegen al heel lang bekend.

En wat biepbiep zegt is ook niet onbelangrijk: er is nog geen sprake van een veroordeling. Overigens zou ik het normaal gevonden hebben wanneer de overheid een strafrechtelijk onderzoek had gestart, in plaats van dat de familie een aanklacht indient.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Alibenbali

Eric & biepbiep
om te bewijzen dat er rede bestaat in de mens en dat de mens in de kern goed is (http://www.psycholoog.net/?p=971 De katholieken hebben ongelijk!)
moet ik erkennen dat uw beider argumentatie mij anders naar de feiten heeft doen kijken…….en ik dacht nog wel dat ik een onfeilbare W. F. Hermans adept was…..wat is het leven toch hard..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 biepbiep

@Alibenbali
Wat is het leven toch mooi ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Krekel

Ik zou ze ook aanklagen, wie weet valt er wat te halen, maar ik hoop niet dat de rechter het radiostation verantwoordelijk houdt. Dat een radiostation een spelletje uitschrijft, ook al is dat een zaag-je-eigen-hoofd-eraf-met-een-kettingzaag-wedstrijd, hoeft nog niet te betekenen dat je je eigen hoofd eraf moet zagen met een kettingzaag.

Was de vrouw overigens in de studio aanwezig, of zat ze thuis aan de telefoon? Als dat laatste het geval is, snap ik al helemaal niet waarom ze zoveel water heeft gedronken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 lmgikke

Iedereen die biologie gehad heeft had dit moeten weten. Door het drinken van teveel water wordt de osmotische waarde in de maag te laag. Daardoor gaan de cellen in en rond de maag water opnemen. Dit om een osmotisch evenwicht te bereiken. Dit gaat zo ver dat de cellen barsten. Te veel water en je gaat dood. Dat is ook de reden dat er AA drink en Extran etc bestaat. Dat is niets meer dan water met mineralen en zouten en een smaakstofje. De toegevoegde mineralen en zouten zorgen ervoor dat de vloeistof een gelijkwaardige osmotische waarde heeft als de lichaamscellen.

Een redactie van een programma dient dit te weten, of uitgezocht te hebben. Mijn insziens is de redactie wel degelijk aansprakelijk. Een cafe eigenaar die kerstversiering ophangt met te weinig nooduitgangen is ook aansprakelijk. (al zijn nog steeds veel te veel evenementen brandgevaarlijk, en we gaan nog steeds met zijn allen en zeggen er niets van).

 • Vorige discussie