Radio discussie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In het radioprogramma Met het oog op morgen‘Wass ich noch zu sagen hätte dauert eine Zigarette und ein letztes Glas im stehen’
liep een discussie tussen Jan Tromp en Harry van den Bergh behoorlijk uit de hand. Tromp had de acties van Israël op de Westbank vergeleken met razzia’s en van den Bergh ging uit z’n dak. Ruzie over: jullie jodenvolk, antisemieten, arrogantie, slachtofferdom en de sho-A!

Doorspoelen naar de 43-ste minuut: 14 minuten heftige discussie. [via:Bieslog]

0

Reacties (4)

#1 Brakkie

Van de Bergh gaat hier wel erg kort door de bocht. De Israelisch sluiten een dorp af, moorden die uit, er mogen geen waarnemers bij zijn, en daar mogen we niet over zeiken omdat de joden zielig zijn, door vroeger? wat er op dit moment aan de gang is in Israel is te schandalig voor woorden. Erg vreemd als je daar kritisch over bent en je dan door een of andere knakker wordt uitgemaakt voor antisemiet.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Daar heb je wel gelijk in helaas. Ik hoor regelmatig israeli’s praten over het feit dat Europa in de oorlog ‘de joden heeft laten doden’ en dat we daarom geen recht van spreken hebben. (Vaak zijn dat militairen overigens)
Helaas vergeten deze geschiedkundige wonders dan wel dat Europa het bezettingsgedrag wel kent, en dat we wellicht daarom sympathie voor de palestijnen voelen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

VandeBergh maakt veel kapot met zo’n arrogante houding, hij discussiert puur demagogisch, niet fraai…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 name
  • Vorige discussie