Quote van de Dag: Donorshow

?Een fantastische stunt?

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plassterk.

?Ik vind dat het niet bijdraagt aan de problematiek. Jammer. Het is een gemiste kans van BNN om niet nader op de problemen in te gaan. Ik heb bijvoorbeeld geen medicus aan het woord gehoord.?

CDA-Tweede Kamerlid Atsma

?Ik vond het geweldig om mee te doen, zo gaaf. Het was retespannend. Ik hoop dat de stunt een goed doel dient.?

Nierpatiënt Charlotte.

Het was een hoax. Een geweldige hoax. Lisa is een actrice die geen kanker heeft. De drie anderen hebben wel een nier nodig. BNN heeft het weer geflikt. Aandacht, herrie, gedoe, en ondertussen een groot probleem op de kaart zetten.

Geweldig. Kan er niets anders van maken. Iedereen is er ingetuind. Joop Atsma van het CDA (die de heilig verontwaardigde kamervragen stelde), de rest van mijn collega’s in de Tweede Kamer, ikzelf, en de hele internationale pers.

PvdA-Tweede Kamerlid Mei Li Vos

Wisselende reacties over BNN´s Grote Donor Show, nadat bekend werd dat het in scène was gezet.

 1. 1

  Onsportief van Atsma, hij is nu zuur omdat hij een beetje voor lul staat.

  Persoonlijk vind ik iedereen die er is ingetrapt ook een beetje naïef :-)

 2. 3

  @1: Eens, denk dat Atsma inderdaad zich ietwat dom voelt. Neemt niet weg dat er een kern van waarheid in zijn uitspraak zit.

  Het verhaal was overingens inderdaad wel erg simpel en vlak. Wat maar weer eens laat zien dat de meeste mensen geodgelovig zijn.

 3. 5

  Atsma zou natuurlijk ook kunnen proberen gewoon op het onderwerp in te gaan. Maar ja, dan staat ‘ie ook weer voor joker, want mede dankzij hem overlijden er jaarlijks mensen vanwege een tekort aan donoren.

 4. 6

  Mensen gaan dood aan van alles en nog wat nierfalen, messteken in een nier, infectieziekten, etc maar niet aan een tekort aan donoren.

  De spindoctors hebben weer een leuke “werkelijkheid” gecreeerd.