Quote van de Dag: Nobelprijs voor Obama

“Only very rarely has a person to the same extent as Obama captured the world’s attention and given its people hope for a better future. His diplomacy is founded in the concept that those who are to lead the world must do so on the basis of values and attitudes that are shared by the majority of the world’s population.”

De Nobelprijs voor de Vrede gaat naar de Amerikaanse president Barack Obama. Beloning voor daden of voor retoriek?

 1. 4

  Misschien moeten we het zien als stimulans om eens echt vrede te sluiten, met 9 maanden na zijn benoeming nog steeds 2 oorlogen te gaan.

 2. 5

  @3 Nu maar hopen dat dit die irritante rechtse rakkers de mond een beetje snoert.

  Dat is loffelijk, maar wel naief.

  “Waarom zou ik mij de mond laten snoeren door een stelletje communistische vikingen? Het is overduidelijk dat het Nobelcomite stevig in het kamp van de ‘linkschmensschen’ zit gezien hun voorkeur voor mensen als Moeder Theresa en Barack Obama. Laat ze liever echte problemen oplossen! G.W. Bush heeft tenminste echt iets gedaan door de terroristen die onze manier van leven bedreigen hard aan te pakken in Irak! Het enige wat Obama kan is belastingen verhogen en communisme herintroduceren!”

  Zoiets gaat de reactie zijn, vermoed ik.

 3. 6

  @4: als we de Nobelprijs voor de Vrede als aanmoedigingsprijs gaan beschouwen, dan had deze beter 8 jaar geleden aan George W. Bush uitgereikt kunnen worden.

 4. 9

  @8: Maar afgezien van de Amerikaanse terugtrekking kwam er niets van de overeenkomst terecht. Op die manier had Clinton de Nobelprijs van de Vrede voor de terugtrekking uit Irak ook wel mogen krijgen na Desert Storm.

 5. 10

  @3, zeker niet in de VS geweest de laatste tijd? Waar men in Europa Obama bij tijd en wijle erg rechts vindt, zeker in vergelijking met wat wij hier als links beschouwen zien velen hem in de VS als communist.

 6. 11

  @10: ik mis je punt even. Ik doelde uiteraard op het amerikaanse spectrum.

  @9: ik had even niet door dat het een rethorische vraag was.

 7. 12

  Truther* Van Jones, kortstondig Czar bij Obama; Ayers, iets met bommen: kennis van Obama; Rev. Jeremy Wright**, vurig aanhanger van Black Theology***, jarenlang aangehoord door de familie Obama. Dan zijn er nog de banden van Obama met de criminele organisatie Eekhoorn (Acorn), en de niet weerlegde beschuldigingen van Michelle Malkin over de corruptie rond Obama****; en over Obama?s politieke cultuur = Chicago-stijl: als je er een van mij het ziekenhuis inslaat, sla ik er een van jou het lijkkenhuis in. Kortom: er zit een gangster in het WH. En die krijgt de Nobelprijs van de vrede.

  De langdurige omgang met hetzelfde slag mensen (en organisaties) maakt op Obama het gezegde van toepassing dat luidt: ?vertel me met wie je omgaat, en ik zal zeggen wie je bent.? Ter vrijstelling van Obama de uitdrukking ?Schuldigverklaring door associatie? gebruiken, lijkt hier niet mogelijk.

  * Suggereert of gelooft dat 9/11 door de USA regering is uitgelokt of zoiets. Van Jones door Glenn Beck ontmaskerd, door Obama er uitgegooid.
  ** Obama liet hem ?as usual? onmiddellijk vallen toen per video-clip uitkwam wat crimineels die Rev. placht te brallen.
  *** Black Theology: ?Wat we nodig hebben is de goddelijke liefde zoals in Black Power uitgedrukt, dat is: de macht van zwarte mensen hun onderdrukers te vernietigen hier en nu met alle middelen die tot hun beschikking staan. Tenzij God aan deze heilige activiteit deelneemt, moeten wij zijn liefde afwijzen.? en: ?The task of black theology is to kill Gods who do not belong to the black community.? Amen.
  **** Culture of Corruption, een bestseller in de USA.

 8. 13

  @Hpax: je kijkt te veel Fox News.

  @Nobelprijs Obama: Onverwacht, een beetje te vroeg omdat de nieuwe aanpak nog weinig tastbaars heeft opgeleverd, maar op zich te verdedigen.