Quote van de Dag: Terughoudendheid

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat het kabinet terecht aandacht wil schenken aan gevoelens van vervreemding en onbehagen onder veel autochtone Nederlanders;

overwegende dat ook wettelijk toegestane activiteiten zoals het plaatsen van
opvallende schotelantennes, het laten horen van islamitische gebedsoproepen en het bouwen van grote
moskeeën en minaretten kunnen bijdragen aan die gevoelens van vervreemding en van aantasting van de historische Nederlandse identiteit;

verzoekt de regering, in overleg met migrantenorganisaties en gemeentebesturen hiervoor uitdrukkelijk aandacht te vragen, en te bevorderen dat wijze terughoudendheid in acht wordt genomen ten aanzien van dergelijke uitingen.

Was getekend, Van der Staaij, kamerlid voor de SGP.

 1. 1

  Geweldig!

  Hij is alleen klokgebeier op zondagochtend vergeten.
  Iets met balken en doornen…

  Mijn ouders zullen ook wel problemen krijgen dan, zij hebben geen kabel in de straat dus een schotel.

 2. 2

  @1: Ik was ook al aan het bedenken hoezo een schotelantenne een uiting is. Ook bij mijn ouders is het vooral een goedkope (behalve aanschaf gratis) vorm van TV-ontvangst.

 3. 3

  @1: alleen islamitische schotels zullen verboden worden.

  [/sarcasme]

  PS: Van der Staaij zou er goed aan doen zich terughoudend op te stellen bij het bepleiten van beperkingen op religieuze vrijheden. Hodie mihi, cras tibi.

 4. 4

  @1: ik neem aan dat Van der Staaij het klokgebeier onder de ‘historische Nederlandse identiteit’ vindt vallen.

  Uitstekend voorstel overigens. Ik ben groot voorstander van symptoombestrijding als het gaat om ‘gevoelens van vervreemding en onbehagen onder veel autochtone Nederlanders’.

 5. 8

  @6
  Als het werkelijke probleem om een te ingrijpende procedure vraagt, is pijn en symptoombestrijding wellicht een aanvaardbaar alternatief?

 6. 12

  @9
  Ben je het dan met me eens dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken? Zo ja, dan ben je het ook met me eens dat de wil ontbreekt, aangezien er zat ferme oplossingen geoffert zijn de afgelopen jaren…..

 7. 15

  @12
  Als je met ferme oplossingen bedoelt alle moslims NL uitzetten, dan ben ik blij dat die oplossingen het niet hebben gehaald.

  Bovendien: dat die andere oplossingen het niet hebben gehaald betekent nog niet dat we dan maar dit soort halfslachtige oplossingen moeten doorvoeren.

 8. 16

  @12: De wil ontbreekt niet. Goede, rechtvaardige en snelle oplossingen zijn er niet, mede doordat aan de werkgevers, die de eerste groepen hier naar toe hebben gehaald, geen enkele verplichting m.b.t. tot integratie op werd gelegd. Voorkomen is beter dan genezen.

  Ferme oplossingen zijn er voldoende geopperd, maar geen enkele, die op een meerderheid in de tweede kamer kon rekenen. Ferme oplossingen zijn ook lang niet altijd goed. Als ik mijn teennagel inscheur, is amputatie van mijn been een ferme oplossing, maar het heeft als nadeel, dat heel veel gezonde delen van mijn been ook weg zijn. Dat een wond stinkt, is niet zo erg, als de wonde maar heelt.

 9. 17

  ”Dat een wond stinkt, is niet zo erg”

  Stinkende wonden zijn geinfecteerd. Stinkende wonden breiden zich uit.
  Stinkende wonden helen niet.
  Stinkende wonden worden juist alleen maar erger, zodat het hele lichaam ziek wordt.

  Eerst moet het gif uit de wond, voordat het kan helen.
  Stinkende wonden moeten gedesinfecteerd worden, zodat ze kunnen helen.
  Stinkende wonden vereisen dus pijnlijke maatregelen.

  Om de stinkende wond van gevoelens van vervreemding en onbehagen onder autochtonen te helen zal dus een krachtig medicijn gebruikt moeten worden.
  Echter, de wil om dergelijke medicijnen te gebruiken ontbreekt. Dus rest de zachte heelmeesters van ons kabinet niks anders dan het bestrijden van een paar symptomen, totdat de infectie als een kankergezwel door het hele lichaam is verspreidt en er ernstigere symptomen zich voor zullen doen. Met als mogelijk gevolg dat er onherstelbare schade is veroorzaakt.

  Dus, om amputatie te voorkomen is hardnekkig ingrijpen vereist. Het prikt en doet misschien een beetje pijn aan het begin, maar het is wel de beste remedie.

 10. 18

  Of een wond stinkt of niet zegt helemaal niets over of de genezing of geneesbaarheid van de wond.

  Om de stinkende wond van gevoelens van vervreemding en onbehagen onder autochtonen te helen zal dus een krachtig medicijn gebruikt moeten worden

  Dat is jouw mening. Mijn mening is, dat ferme maatregelen best gerechtvaardigd kunnen zijn, maar niet als de kuur erger is dan de kwaal. Voor de rest ben ik wel benieuwd naar je oplossingen voor het probleem, niet naar de oplossing voor een infectie of een kankergezwel. Als ik een maagzweer heb en mijn dokter gaat me uitleggen, hoe ik uit de financiële problemen kan komen, heb ik daar ook niets aan.

  De ferme oplossingen van Wilders tot nu toe zijn slechts voorstellen tot amputatie, in plaats van ‘hardnekkig ingrijpen’ (ik denk dat je hardhandig bedoelde) om amputatie te voorkomen, of niet meer dan symptoombestrijding (hoofddoekjes, bijvoorbeeld). De ‘zachte heelmeesters van het kabinet’ doen juist weinig aan symptoombestrijding. Daarom zien zij niets in een minarettenverbod, want dat is immers geen oplossing, maar symptoombestrijding, en daar is niemand mee gediend.

 11. 21

  Waar die Vd Staaij het over heeft, God knows. Gisteren bij P & W gekeken. Een besmuikt mannetje, die het onbehagen tov ‘den valsche godsdienst’ moet verwoorden. Geen bijbelteksten zoals opper-ouderling Vd Vlies betaamt.