Quote van de Dag: Strafwerk

“Ik ben niet vies van straf. Maar dan wil ik dat ook ouders het gezag van de leerkracht accepteren, zodat mijn collega?s en ik niet zoveel tijd kwijt zijn met ons te verantwoorden.”

Ouders vinden dat hun kroost harder aangepakt moet worden op school. Leraren willen dan wel dat ouders daar vervolgens niet over komen zeuren. Een derde van hen is wel eens bedreigd door ouders.

  1. 1

    Ja beetje paradoxaal. Ouders komen steeds vaker verhaal halen, maar verlangen ook steeds meer dat de school de opvoeding van de kinderen overneemt. Er zijn er zelfs die als er dan opgetreden wordt, het kind vervolgens het land uit verhuizen.

  2. 2

    Het lijkt er imho op, dat de ouders meer gaan klagen over het onderwijs, naarmate duidelijker wordt, dat hun eigen kinderen toch niet hoogbegaafd zijn (en dat is dan natuurlijk de schuld van de leerkrachten).

    Volgens J/M raken ouders teleurgestelder naarmate hun kind verder komt in het onderwijs. Ouders wier kind nog op de basisschool zat, bleken op alle punten minder kritisch dan ouders die al ervaring hebben met de middelbare school. Binnen de groep ouders met kinderen op de basisschool waren de ouders van kleuters weer stukken enthousiaster dan ouders van bovenbouwers, aldus J/M


    PS: er zou ook eens wat strenger opgetreden moeten worden tegen de ouders, die leerkrachten bedreigen.