Quote van de Dag: Spionage

[qvdd]

“Het gaat om militaire spionage en de bestrijding daarvan moet je niet bij onderwijsinstellingen leggen. Als iemand aan alle vereisten voldoet om te worden toegelaten, wat moeten wij dan nog doen? Wij kunnen niet aan iemands oren zien of hij dan toch een risico vormt.”

Technische Universiteit Twente vindt dat universiteiten niet verantwoordelijk zijn voor het opsporen van buitenlandse spionnen. De AIVD stelde onlangs dat vooral de technische universiteiten doelwit zijn van allerlei spionnen, die zich voordoen als studenten en onderzoekers om informatie over biotechnologie, nanotechnologie en kernfysica door te spelen.

 1. 1

  Universiteiten zijn ervoor om “kennis” te verspreiden. Of jij degene bent die mag kiezen wie de informatie mag hebben?

  Als iemand die kennis wil hebben dan download hij gewoon de colleges van MIT. Niet zeuren de kennis is al lang verspreid. Ophoeren met het leger; zij zijn degenen die “kennis” voor zichzelf willen houden. Zij zijn degenen die graag andere mensen afslachten. Zij zijn degenen die mensen angst aanpraten en vervolgen een pistool op je hoofd zetten.

  Spionnen, daar hebben we er zelf ook genoeg van. Die beroepsgroep is er alleen omdat staten graag hun zaakjes “geheim” houden. Zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen.

 2. 2

  Deze ‘spionage’ werk je toch in de hand door… buitenlandse studenten toe te laten?

  @P : Jij bent in de war met de RVD :)