Quote van de Dag: Sober en dienstbaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Ik hoor het wel als ik afscheid moet nemen van de partij, maar dat lijkt me onzin.”

PvdA’er en topverdiener Hans Simons reageert op de stelling van partijvoorzitter Lilianne Ploumen dat PvdA’ers zich sober en dienstbaar moeten opstellen en dat er binnen de partij geen plek is voor mensen die veel meer verdienen dan de Balkenendenorm.

Reacties (5)

#1 Joost

Allemachtig wat een gezeik. Mag je nu als grootverdiener geen sociale inslag hebben? MOET je naar de VVD als je boven de 180.000 verdient?

Wat een lutsers.

  • Volgende discussie
#2 Roy

Compleet onhoudbaar. Als Ploumen zo graag wil dat er in de (semi-)publieke sector hoogstens Balkenende verdiend wordt, moet ze daarvoor zorgen. Trouwens, waarom zou Ploumen willen stoppen bij de semi-publieke sector? Er zijn zat PvdA’ers te verzinnen die in het bedrijfsleven meer verdienden, maak die dan ook maar duidelijk dat ze met hun graaigedrag niet meer bij de PvdA aan de bak kunnen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 pedro

Waar heeft Ploumen gezegd, dat ze de partij moeten verlaten? Ik lees alleen maar, dat ze niet meer voor (hoge) politieke ambten in aanmerking zouden moeten kunnen komen. Dan denk ik eerder: wat een loze opmerking. Mensen, die aanzienlijk meer geld krijgen dan de Balkenende norm, willen die functies zelden of helemaal niet, want dan moeten ze veel te veel geld inleveren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Roy

@3: Waar Ploumen dat zei? Kennelijk zei ze dat al een tijdje terug:

Leden die in de publieke sector meer dan de premier willen verdienen, zoeken maar een andere partij. Goed verdienen mag, graaien niet

uit rapport over verkiezingsnederlaag. Een dag later zei Ploumen (volgens NRC)

Dat betekent dus dat je als PvdA-bestuurder sober en dienstbaar door het leven gaat en er ook naar handelt. En dat betekent ook dat als je dat niet doet, er geen plek voor je is bij de PvdA.

Ik kan me voorstellen dat Van der Laan meer verdiende dan Balkenende (weliswaar in de private sector, maar toch). En ik ben ook benieuwd naar de optelsom van Plasterks pre-ministersalaris.

Nouja, eigenlijk interesseert het me niet zoveel. Ik vind het prima als veelverdieners in de publieke en in de private sector meedoen in de politiek. Net zoals Ben Verwaayen voorzitter van de programmacommisie VVD was.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 pedro

@4:

Leden die in de publieke sector meer dan de premier willen verdienen

Daar zegt ze toch alleen maar, dat als je dat standpunt wil veranderen, je niet bij de PvdA moet zijn?

Ook de 2e uitspraak gaat slechts over PvdA bestuurders. Er is dan geen plek voor je als PvdA bestuurder. Ik lees daar niet, dat je geen lid mag zijn, als je meer geld krijgt.

Persoonlijk ben ik het eens met het standpunt, dat je geloofwaardiger bent, als je de uitgedragen principes ook in de praktijk brengt. Ben je voor grotere sociale gelijkheid, breng dat dan ook in de praktijk.

Het dilemma daarbij is, dat op die manier alle topfuncties in handen komen van mensen, die daar geen boodschap aan hebben, en dat die economische machthebbers de politieke machthebbers tegen kunnen werken.

  • Vorige discussie