Quote van de Dag: Slecht daglicht

“Activisten die naar mijn mening een positieve maatschappelijke rol vervullen worden in een slecht daglicht neergezet. De brief geeft een weinig neutraal beeld en suggereert dat extreemrechts het juridisch gelijk aan haar zijde heeft.”

Jurist Floris Tas, die medewerkers van inlichtingendiensten en politie traint (en lid is van GroenLinks), verbaast zich over de brief waarin de AIVD waarschuwt tegen activisten van Anti Fascistische Actie (AFA). Volgens Tas past openbaarmaking van de brief niet in een rechtsstaat.

 1. 3

  @2, geen Hollandia. Maar wel eindelijk eens erkenning dat zogenaamde vingerwijsgroepjes aan de linkerkant herkend worden en aangepakt worden.

 2. 4

  AFA is een club die geweld niet schuwt en dat Tas hun een positieve maatschappelijke rol toedicht zegt meer over hem dan over de AIVD. Deze gasten zijn niks beter dan extreemrechts, zoals de neo nazi’s.

 3. 5

  Volgens Tas past openbaarmaking van de brief niet in een rechtsstaat.

  Ja, laten we vooral verborgen houden dat een geheime, aan niets en niemand verantwoording verschuldigde politieorganisatie een duidelijke politieke voorkeur heeft.

 4. 7

  De AIVD heeft gewoon weer een nieuwe vijand nodig, nu de groei van het salafisme stagneert. Dit is gewoon PR van de AIVD (‘zie je wel, dat we nodig zijn en blijven’).

  Waarschijnlijk houden ze Dirk de Vroome ook nog steeds in de gaten. Nooit een vlieg kwaad gedaan, maar wel public enemy #1.

 5. 8

  PS: die AFA terroristen zijn trouwens minstens net zo gevaarlijk als Roel van Duijn, jarenlang doelwit van de BVD.

  Wie weet welke verschrikkelijke terroristische aanslagen de BVD daarmee heeft weten te voorkomen….. [/sarcasme]