Quote van de Dag: Sesamstraat

1) Heeft u kennisgenomen van het bericht “Sesamstraat wordt kapot gemaakt”? (www.ad.nl, 21 januari 2009)

2) Deelt u de mening dat veel Nederlandse ouders zich ergeren aan het constante geschuif met de uitzendtijden van Sesamstraat?

3) Deelt u de mening dat die ergernis nog verder zal toenemen nu Sesamstraat naar een andere tijd moet om plaats te maken voor een programma dat het failliete concept van de multiculturele samenleving moet opdringen aan het Nederlandse volk?

4) Deelt u de mening dat de weerzin tegen de multiculturele samenleving nog verder zal toenemen?

5) Wat kunt u doen om aan het constante gezeul met Tommie, Pino en Ieniemienie een einde te maken, zeker als u weet dat elke wijziging vijf tot tien procent van de kijkers kost?

Aldus de vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over opofferen van de vaste tijd van Sesamstraat aan een multiculti-programma. (Ingezonden 23 januari 2009.)

 1. 1

  In “mijn tijd” ging Sesamstraat van ned1 naar ned3. Ik ben de schok nooit teboven gekomen.

  Maar ik snap niet dat de PVV niet inziet dat Sesamstraat juist één van de ergste uitwassen van multikul is. Van alle etnische groepen zit er wel één in: Gerda, die pantomimeclown, die allochtone jongens en meisjes van tegenwoordig en natuurlijk Graaf Tel. Allemaal vredelievend samenwonend in dat kleine straatje; een volkomen onrealistisch beeld van de huidige samenleving. En dan hebben we het nog niet over die blauwe vogel.

 2. 2

  6) Deelt u onze mening dat de pantomime-artiest Hakim uitgezet moet worden naar zijn land van herkomst, omdat hij weigert Nederlands te spreken?

  7) Heeft u overwogen om Bert en Ernie expliciet te portretteren als een homokoppel, om zo onze Marokkaanse jeugd beter te integreren in onze vrije samenleving?

  8) Zijn deze vragen retorisch bedoeld?

  9) Is het daarom niet een grote verspilling van overheidsgeld om hier een ambtenaar een paar uur van zijn dag aan te laten besteden?

 3. 4

  De toonzetting deugt niet, en de minister is waarschijnlijk ook niet de aangewezen persoon om het te vragen, maar het is waar: Sesamstraat wordt kapotgemaakt door die k#@!t-Netmanager. Kinderen hebben baat bij regelmaat en die is bij Sesamstraat al jaren niet meer te vinden. Om te beginnen hoort Sesamstraat na het eten, voor het slapengaan. En verder krijgen schaatswedstrijden, kamerdebatten en andere onzin altijd voorrang boven Sesamstraat. Dat is mij al enige tijd een doorn in het oog.

  De boosheid is volkomen terrecht.

  En dit is – ik zeg het maar even – niet ironisch bedoeld.

 4. 5

  In deze ben ik geneigd de analogie te trekken naar de koektrommel, die in huize Van den Berg ook verplaatst pleegde te worden in een futiele poging mijn broer en mijzelve weg te houden van alle suikers en conserveringsmiddelen die het de heren fabrikanten had behaagd in hun producten te stoppen. Neem van mij aan: als een kind iets wil vinden, dan zoekt het net zo lang tot het dat gevonden heeft. Kleine bloedzuigers zijn het, die peuters.

 5. 6

  11) Wilt u deze vragen gewoon zelf beantwoorden? Opdat geen staatsruivenierende ambtenaar zich hierover hoeft te buigen. U heeft dan minder tijd om u bezig te houden met incestueuze politieke spelletjes, en kunt zich, in navolging van Geert, Hero en mij bemoeien met het energiek aanpakken van het probleem waar het in Nederland echt om gaat: het aanpakken van het welig tierende corrupte Islamofascisme onder Antilliaanse hangjongeren.

 6. 8

  Geachte afgevaardsigde,
  die laatste vraag (12) begrijp ik niet goed.
  Wat de overige vragen betreft:
  1. Is het de geachte afgevaardigde bekend dat in de doelgroep van Sesamstraat het bioritme nog niet zo is vastgeprogrammeerd als uw opvattingen aangaande de multiculturaliteit?
  2. Dat wij dus om othopedagogische redenen gedogen dat het programma de uitzendtijden varieert.
  3. Sterker nog: het hoofd programmering staatstelevisie heeft mij verzekerd dat er in dit geval zeer goed is over nagedacht en de wisselingen gesynchroniseerd zijn met de bioritmische schommelingen van de doegroep.
  4. Tot slot zou ik van geachte afgevaardigde graag willen weten hoe zijn opvattingen aangaande de vrijheid van meninguiting rijmt met het willen willen inperken van die zelfde vrijheid door die in vaste tijden te willen ketenen.

 7. 9

  Het is natuurlijk waar: als er een programma is dat concept van de multiculturele samenleving moet opdringen aan het Nederlandse volk, dan is het wel Sesamstraat zelf! ;-)

 8. 10

  En ja hoor: Sesamstraat vervalt. Dit keer vanwege een gelopen race in het parlement. Sesamstraat (= de kinderen) is altijd de lul. Politici (en schaatsers) zijn uiteraard belangrijker en dat moet ALTIJD ten koste gaan van Sesamstraat en niet bijvoorbeeld ten koste van Max op 2.

 9. 12

  In ieder geval zeker voor de debatten waarin Verdonk viel en Wilders (die evenwel halverwege werd afgebroken door het Journaal, dat kennelijk wel belangrijk is en Sesamstraat niet) en diverse schaatswedstrijden in half lege hallen in Berlijn en/of Rusland.

  Watch it: Sesamstraat moet ALTIJD wijken. Dichtbij Nederland, een mislukt multicultiprogramma, werd WEL uitgezonden, vanmiddag.

  Iemand dat mislukte programma al gezien, trouwens. Gemaakt van BELASTINGGELD!!!! Waardeloos. En met het laatste nieuws over de overvloedige regenval in Marokko (dit is niet verzonnen).

 10. 13

  @12 Als ik schrijf over Wilders, dan bedoel ik het beruchte debat waarin Wilders halverwege zijn toespraak werd onderbroken (dit is nog door de NOS Ombudsman onderzocht). Deze toespraak bevatte de inmiddels legendarische kwalificatie over minister Vogelaar: Knettergek.

  Het gaat om het patroon: Sesamstraat moet altijd wijken.
  En hoe komt dit?
  Omdat Sesamstraat, net als de politieke uitzendingen, van de NPS is, en de andere uitzendingen rond dit tijdstip allemaal van andere verenigingen (Max, KRO, BNN, you name it). Zoals ook stomme schaatswedstrijden op lege ijsbanen met reclames voor Nederlandse bouwmarkten, waar niemand nog naar taalt, van de NPS is en dus voor Sesamstraat gaat.

  Ergo, zoals reeds vaker gezegd: Sesamstraat is altijd de lul.

  Vroeger, in mijn jeugd, kon ik er altijd naar kijken. Hoe dat voelt weet de ‘netmanager’, die zelf nog geen tv had als kind (immers van ruim voor 1953) niet. Net als naar Tik-tak trouwens, en de Berenboot.