Quote van de dag: potential mass graves

[qvdd]

“The three excavated areas positively identified by imagery analysis, independent of eyewitness reports, corroborate allegations by two eyewitnesses of potential mass graves south of the Tilo School in Kadugli.”

Het “Satellite Sentinel Project”, van onder andere George Clooney en Brad Pitt, vindt bewijs van massagraven in het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Sudan. Een nieuw Rwanda in de dop?

  1. 1

    Mij valt op dat bij al het schrijven over Zuid-Soedan, de onafhankelijkheid en de vredesonderhandelingen verder, het woordje ‘genocide’ uberhaupt niet meer valt.

    Met ‘terroristen’ praten we niet meer, die zetten we op lijsten, voeren we af naar Guantanamo Bay of elders, maar met genocide plegers (er is ook niet eens een woord voor!) gaan we gewoon aan tafel zitten en blijven we door praten.

    Voor meer informatie over de aanhoudende acties van het Soedanese regime, zie bijvoorbeeld het webblog van een jarenlange Soedan-volger/expert, Eric Reeves (Professor Engels in de VS, maar inmiddels ook auteur van boek A Long Days Dying: Critical Moments in the Darfur Genocide): http://sudanreeves.org/ en voor een overzicht van reacties op de laatste Doha-verklaring, zie hier: http://www.radiodabanga.org/. Radio Dabanga is een onderdeel van Free Press Unlimited, een initiatief dat weer gesponsord wordt door diverse individuele leden en organisaties zoals: http://www.freepressunlimited.org/sponsors.

    De situatie op de grond, plus de reacties van regeringsleiders, zijn mijns inziens heel jammer allemaal. Vooral dat wij zelf, als Nederland, niet eerlijk kunnen zijn over het feit dat we momenteel gewoon verdienen aan genocide…. Misselijkmakend….