Quote van de Dag: Pensioenpremies

“De AOW-leeftijdsverhoging is een belangrijke mogelijkheid om te besparen. Als we dat weggeven in ruil voor lastenver-zwaringen, zijn we echt verkeerd bezig.”

VNO-voorzitter Bernard Wientjes wil dat verhoging van de AOW-leeftijd gepaard gaat met verlaging van pensioenpremies, zodat mensen ook echt pas op hun 67ste een volledig pensioen kunnen genieten.

 1. 1

  Het is natuurlijk wel zo dat als je twee jaar meer spaart voor twee jaar minder uitkering, je per jaar minder hoeft te sparen. Om dat te gaan afdwingen vind ik dan weer star (een VVD-er zou zeggen betutteling).

 2. 3

  Wientjes wil wel een bepaling dat bedrijven straks met de wijziging nog steeds werknemers kostenloos op hun 65e kunnen ontslaan. Nee, deze verworvenheid zouden ze niet snel uit handen geven!

 3. 4

  @3: Dat zou wel erg van de gekke zijn. Als je de AOW naar 67 ophoogt, kun je natuurlijk niet een versoepeld ontslagrecht ergens beneden de 67 hebben.

 4. 5

  Wat een dombo, die Wientjes. De AOW leeftijd moet omhoog, omdat de pensioenen straks niet meer betaalbaar zijn. Verlaging van de premie doet dat effect meteen weer te niet.