Quote van de Dag: Meestal gaat het goed…

[qvdd]

Meestal gaat het goed, stroomt er geen bloed uit operationele missers of analytische blunders. De moord op Theo van Gogh is een trieste uitzondering. […] Door te weinig kennis en kunde op hoger niveau was er geen controlemechanisme en kon een individu een dergelijke verkeerde inschatting maken. Met gruwelijke gevolgen die nog lang op het netvlies van veel landgenoten staan.

Een oud-medewerker van de AIVD hangt de vuile was van de organisatie buiten. Heleen de Waal trapt daarbij wel een open deur in. Natuurlijk heeft de AIVD een inschattingsfout gemaakt. Anders had Van Gogh nog geleefd.

 1. 1

  Anders had Van Gogh nog geleefd.

  Want de AIVD heeft de hele mensheid aan touwtjes zitten en alle mensen zijn onsterfelijk en moorden worden alleen gepleegd door mensen die als terrorist bekend staan bij de AIVD. Hebben we al een ambtenaar schuldig verklaart?

 2. 2

  Net als de Suzuki Swift op koninginnedag en allerlei andere gebeurtenissen is het achteraf heel gemakkelijk om anderen ergens de schuld van te geven. In dit geval de AIVD.

  Ja, de AIVD is een schimmig clubje, waarvan de waarde vooral gelegen is in de geheimzinnigheid, die het clubje omringt. In het psychologische effect van het in stand houden van zo een clubje dus, meer dan in werkelijke effectiviteit. Maar dat had iedereen al minstens sinds de publicatie van de staatsgeheimen door Bluf! kunnen weten. Maar goed, als de moord op Van Gogh nu ook anderen de ogen heeft geopend over de (in)effectiviteit van geheime diensten, moeten we daar toch blij mee zijn, imnsvho….

 3. 3

  Open deur of niet: Heleen heeft een zeer gedetailleerd verslag geschreven over hetgeen haar overkwam na die Telegraaf-publicatie. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de grove verzinsels van de linkse journaalredactie.
  Geen misverstand: HALVE LUCHT is een uitstekend boek.
  Aanrader voor iedereen.