Quote van de Dag: Martelen mag van Tony

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Aangezien wij ze niet in hechtenis hebben, noch dat ze onder onze controle staan, verplicht de wet u niet in te grijpen om marteling te voorkomen.”

Aldus een geheime beleidsregel die verspreid werd onder Britse geheim agenten. De Engelse krant met de toepasselijke naam The Guardian onthult dat Tony Blair op de hoogte was van dit beleid dat ertoe leidde dat meerdere Britten gemarteld zijn.

Blair heeft diverse malen betoogd dat het afzetten van Saddam Hoessein een morele verplichting was. Dit beleid kan je echter moeilijk als moreel hoogstaand betitelen. Valt Blair hier door de mand als hypocriet?

Reacties (4)

#1 Bismarck

Als het om Britse staatsburgers gaat lijkt me dat ook nog eens heel erg vreemd. Hoor je als Britse regering niet je staatsburgers te beschermen tegen marteling?

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

Als dit klopt, valt hij nogal diep van z´n hoge paard. Ja dus, een enorme hypocriet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Freedutch

Hij vertelde ook dat Irak de UK binnen 15 minuten kon raken met een massavernietigingswapen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 blabla

Who would expect else from this piece of shit.
Zijn partij verkocht toch ook titels (earl,lord etc.) om de partijkas te spekken en natuurlijk het manipuleren van de BBC verslaggeving over 9/11 onder zijn bezielende leiding en zijn 8-jarige vriendschap met de bende van bush alias George Water Boarding syndicaat.
Een doodgoeie man die Blair maar achteraf zou ik zeggen:”Goed Dood had beter geweest.”

  • Vorige discussie