Quote van de Dag: Feesthoek

[qvdd]

Bizar en ronduit belachelijk. Een herdenking zou beter zijn. Het geeft geen pas om zoiets een jaar na dato te organiseren.

Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politie Bond is tegen de organisatie van een nieuw feest bij Hoek van Holland, Ministry of Beats. Het betreft een feest in een strandtent voor maximaal duizend man. De organisator liet weten zich niet gerealiseerd te hebben dat het feest exact een jaar na de strandrellen staat ingepland.

 1. 1

  Op twitter de volgende opmerkinge:

  Arno Bonte | Rotterdam Following
  @petervheemst Verbieden van een feest heeft niks met respect te maken. Op andere manier respect tonen is m.i. beter (gaat gebeuren op feest)

 2. 5

  @3: En precies een maand? Precies een half jaar? Precies 2 jaar, 2 maanden, 2 weken en 2 dagen?

  Dat jaar is nogal arbitrair. Bovendien is elke dag wel een verjaardag van een dramatische gebeurtenis. Dit is echt weer typisch Nederlandse mug-olifant dramatisering.

 3. 8

  Ik denk dat het er vooral bij de politie flink ingehakt heeft. Als politie-agent zul je veel meer op je hoede moeten zijn, zal het sentiment zijn. Bovendien veroorzaakte de nasleep behoorlijk wat commotie. Je kunt het dus niet vergelijken met bv. een auto-ongeluk.

 4. 9

  Verder @3 heeft een tentfeest met maximaal duizend man geen politie-inzet nodig (toch iig. niet die tentfeesten waar ik ooit ben geweest).

 5. 11

  Is het feest vergelijkbaar qua grootte? Nee dus. Het is besloten en voor max. 1000 man. Totaal onvergelijkbaar, maar dit mag dus niet. Wat mag wel? Een feest voor 10 man, 100 man, 500 man? Mag iemand zijn verjaardag nog vieren?

  Ik zie de parallel wel tussen dit gezeur en die moskee.

 6. 13

  Dus minder mensen, andere locatie en opzet, entree betalen, dan worden geen ongeregeldheden verwacht.

  Kan me wel voorstellen dat als er wat gebeurd, de politieagenten die vorig jaar daar waren niet worden gestuurd. Vrij redelijke vraag.

  Voor de rest niets aan het handje.