Quote van de Dag: De paramilitaire organisatie gelieerd aan GroenLinks

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Twee lieden in zwarte kledij en voorzien van maskers, het uniform van de black blocs, de paramilitaire organisatie gelieerd aan GroenLinks, de kraakbeweging en overige beroepsstenengooiers, hebben aan de Kanadezenlaan (!) te Sneek Jelle Hiemstra, voorzitter van de statenfractie van de PVV in zijn huis overvallen en mishandeld.

De dubbele-moraalridders van GeenStijl weten uit welke hoek de klappen komen. Mooi, we weten dus nu hoe het zit. Breivik, een gek met een manifest van 1500 pagina’s waar de naam van Wilders tig keer in voorkomt, mogen we zeker! niet! aan het gedachtengoed van de PVV koppelen, maar een aanval op een PVV’er, waar verder nog geen detail van bekend is wordt direct gekoppeld aan links Nederland. GeenStijl: het mentaal geretardeerde afvoerputje van Nederland, met droeftoeter Marck Burema aan het roer.

Reacties (12)

#1 xx

Het is inderdaad hypocriet. Ook al zijn de daders waarschijnlijk wel extreem links, zoals Breivik extreem rechts is, dat heeft geen enkele link met GroenLinks of andere fatsoenlijke mensen.

Maar misschien is dit goed dat het gebeurt (behalve voor de directe slachtoffers), aangezien beide kampen nu elkaar niet meer kunnen beschuldigen van verantwoordelijkheid voor dergelijke zaken. De kogel (Volkert), de kogelregen (Breivik) en de klappen (?) komen namelijk overal vandaan.

 • Volgende discussie
#2 ReinoutS

Laten ze eerst de daders maar eens oppakken voordat we conclusies gaan trekken over de hoek waar ze uit komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 xx

@2

Lekker correct weer. Gezond verstand mag niet meer gebruikt worden blijkbaar. In dat geval moet Kadaffi eerst maar eens berecht worden. Tot die tijd is hij onschuldig. Net als Hitler trouwens, die is ook nooit veroordeeld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Anonymous

Het valt op dat het cynisme van Geenstijl steeds weer mensen ontgaat. Al ligt het er duimendik bovenop, links als rechts trapt er telkens in. Dit artikel is weer precies zo’n artikel waarbij rechtse dombo’s uit de kast worden gelokt om hun instemmende gezicht te laten zien om vervolgens afgebrand te worden door andere ‘reaguurders’ voordat ze worden “weggejorist” of zelf wegrennen.

Ondertussen wordt gegniffeld om reacties zoals hier: die anderen die er steeds weer intrappen en zich boosmaken. Probeer Geenstijl eens met een andere bril te lezen. Wilders wordt regelmatig afgefikt, maar op een veel subtielere en effectievere manier dan bijv. Joop.nl. Een Joop.nl bereikt de Henken en Ingrids niet. Geenstijl wel. Neem dit artikel. Het is op een overdreven PVV janktoon geschreven, verder dan de gemiddelde PVV-er zou durven. Het is een karikatuur. Een cartoon in tekstvorm zoals de meeste artikels op GeenStijl. Niemand wordt daar ontzien. Geenstijl heeft nooit beweerd dat er geen verband is tussen Breivik en Wilders, dat is nl. de schrijfstijl niet. Als zoiets al zou worden geschreven zou het in de context van een ander onderwerp zijn dat aan de kaak wordt gesteld. Geenstijl is geen opinieblog maar een spiegel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 pedro

@4: het cynisme valt best wel op hoor. Het is alleen erg eenzijdig cynisme. Dat valt ook op.

Dit artikel is weer precies zo’n artikel waarbij rechtse dombo’s uit de kast worden gelokt om hun instemmende gezicht te laten zien om vervolgens afgebrand te worden door andere ‘reaguurders’ voordat ze worden “weggejorist” of zelf wegrennen

Goeie beschrijving. De andere kant op zie je dat zelden of nooit. Zoals je zelf zegt: Wilders wordt ook wel eens bekritiseerd, maar veel subtieler en nooit zo bot als ze linkse mensen af fikken. Niemand wordt ontzien, maar er kan evenmin beweerd worden, dat iedereen even hard aan wordt gepakt. Als GS echt alleen maar cynisch was, had het keihard geroepen, dat Wilders verantwoordelijk was voor de daden van Breivik. Even hard als ze Duyvendak bij RaRa in hebben gedeeld.

Daar wordt ik niet kwaad om. Ik constateer gewoon, dat ze een heel groot verschil maken tussen links en rechts, en dat ze zelf ver rechts staan. Het is hypocriet om net te doen, alsof ze links en rechts gelijk behandelen en GS alleen maar cynisch is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joost

@4: Ah ja, die spiegel. Dat is het Taqqiya van GeenStijl. Als je in de hoek staat waar klappen vallen, dan gooi je het daar op.

1. GeenStijl heeft gelijk.
2. Als GeenStijl geen gelijk heeft zie 1, want dan is het een spiegel die je voorgehouden wordt, en je reactie is precies waar het op hoopt.

De ultieme free ride, maar het morele failliet van het blog.

Edit: Sterker nog, beter dan een free ride, want op die manier zet je je criticasters ook nog eens neer als dom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

@4: Daarbij. ELK artikel op GS wordt op dezelfde manier geschreven. En bij sommige van die artikelen willen ze wel serieus genomen worden. Ach, komt weer neer op die ultieme cirkelredenering die ik in #6 al noemde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 pedro

Het cynisme op GeenCommentaar valt ook niet iedereen op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 pedro

En PS, ik vraag me ook wel af, hoe cynisch GS was, toen ze onmiddellijk na de aanslagen door Breivik wisten te melden, dat er islamitische terroristen achter zaten, toen niemand nog wist (leek te weten?), dat het om een rechtsextremistische islamcriticus ging. Misschien weet GS nu ook al wel, dat het niet om linkse gaat, maar ook weer om rechtse extremisten gaat. Dan zou het huidige GS artikeltje wel voor iedereen duidelijk cynisch zijn….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Rob

@1 Voor elke situatie mag je gerust argumenten aandragen en bekijken of er iets van verantwoordelijk op iemands schouders valt. Ik geloof niet in het oppervlakkige spelletje van: als links iets zegt over rechts dan mag het omgekeerd ook (of een van de vele varianten op deze redenatie). Het impliceert namelijk dat de situaties hetzelfde zijn en dat is natuurlijk nooit zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 jvdheuvel

In 2007 had geenstijl een artikeltje over iemand van de pvdd die was mishandeld door jagers. Toen schreef GS zet er een hek om en laat ze elkaar maar afmaken. Of zoiets.

Toch anders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Bob

De moraalridders van GeenWat?

 • Vorige discussie