Quote van de Dag: Bureau Jeugdzorg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Zij gaat ten onder aan de Jeugdzorg. Als bezorgde grootouders hebben we hier lang over gezwegen, maar we kunnen ons nu niet meer stilhouden, omdat we bang zijn dat als de Raad van Kinderbescherming zo door blijft gaan, Laura straks helemaal kapotgemaakt wordt.”

De opa en oma van zeilmeisje Laura Dekker hangen aan de bel. Maar als ze niet bestand is tegen de bemoeials van Jeugdzorg, zou ze dan wel de stress van een solozeiltocht aankunnen?

Reacties (3)

#1 pedro

OMG. Nu worden de grootouders ook al ingeschakeld?

Even voor de goede orde: had de vader van Laura haar niet voor dit hoofdstuk kunnen en zelfs moeten behoeden door voor haar reisje naar de Antillen dat eerst eens even te overleggen met Jeugdzorg? Of is dat werkelijk een totale nitwit, die het blijkbaar weinig kan schelen, dat zijn dochter steeds met dit soort negatieve ervaringen geconfronteerd wordt?

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

14-jarige Laura gaat zonder begeleiding 3.500 euro pinnen, verdwijnt via het buitenland naar de Antillen en wordt als vermist opgegeven – zonder dat de ouders een kik geven. En de grootouders zijn bezorgd over de bemoeienis van de Jeugdzorg? Het lijkt me beter als ze zich zorgen maken over het gebrek aan bemoeienis van hun eigen kind bij het opvoeden van hun kleinkind.

Als Laura dood in een boot ligt geven deze grootouders waarschijnlijk ook de overheid de schuld.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Ik denk dat de opvoeding van Laura tot nu toe al meer kapot heeft gemaakt dan welke Raad ook nog kan repareren.

  • Vorige discussie