Quote van de Dag: anonieme kritiek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Als ik een oproep in de krant moest plaatsen dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.

Aldus een ‘vooraanstaande PvdA-ideoloog’.

Er zijn [in Engeland] allerlei Refounding Labour-projecten opgezet om de sociaaldemocratie nieuw leven in te blazen. Maar bij ons gebeurt er niks. We hebben een non-leider in huis onder wie de partij verweest.

Volgens een ‘andere PvdA’er’.

Hij is een bestuurder van huis uit, iemand die gewend is dingen te organiseren, te regelen. In zijn huidige rol regelt iemand anders het en moet je een beetje een straatvechter zijn, zeker in deze snelle tijden. Daar is hij veel te beschaafd voor en te intellectueel. Soms heb ik met hem te doen.

Zoals gezegd door een ‘collega-fractievoorzitter’. Sorry, een wát? Is een collega-fractievoorzitter niet van een andere partij? Of gaat het om de pvda-fractievoorzitter van de gemeenteraad in wassenaar of iets dergelijks?

Hoe dan ook, HP/De Tijd, het schizofrene tijdschrift*, denkt dat de dagen van Cohen als fractievoorzitter zijn geteld en trekt ter illustratie een laf blik anonieme reacties open en verklaart die tot spreekbuis van de partij. Een storm in een glas water, of is er écht wat aan de hand?

*Voormalig kwaliteitsblad met een online afdeling die een dependance lijkt te zijn van GeenStijl.

Reacties (2)

#1 pedro

Tsja, we missen daar (online bij HP/De Tijd) idd echt inhoud. Het opsommen van wat meningen van mensen (voor maar vooral ook tegenstanders) kan niet echt als inhoud gezien worden.

Een heel klein beetje meer inhoud zou al zijn geweest, als ze de koers van de partij bij de vraag zouden betrekken. Wil de PvdA een middenkoers varen, dan is Cohen een uitstekende keuze. Willen ze meer naar links schuiven, dan zijn andere mensen meer geschikt. Ze zouden ook voor stemmenwinst op de populistische toer kunnen gaan (de straatvechter-mening), maar in die hoek is het al erg druk.

  • Volgende discussie
#2 Martijn

Het probleem is niet Cohen, het probleem is het gezwalk van de PvdA.

Op de lange termijn is jezelf neerzetten als betrouwbare, degelijke politicus een betere strategie dan de snelle, babbelaar tactiek.

  • Vorige discussie