1. 3

  Wel een lef heeft die kerel. Voor ongeveer alles wat er de afgelopen 10 jaar in Irak gebeurd is, zijn hij en Bush gewaarschuwd, toen ze zich voornamen Irak binnen te vallen. Ze negeerden en bagatelliseerden dat allemaal en vielen toch binnen. En nou is het de opvolger die met alle rotzooi zit, die het verkeerd heeft?

 2. 4

  @2: Hoewel… het hele interview op Fox laat toch een andere indruk achter. De Huffpo suggereert dat Kelly gehakt maakt van Cheney maar ze geeft hem vooral de ruimte om zijn punten te maken.

  Zie je wel dat ook Fox kritisch is! (jaja)

 3. 5

  Hier een (vrije) vertaling van de woorden van Noam Chomsky in een interview met Chris Hedges deze week plus wat toevoegingen mijnerzijds:

  = Wat er op dit moment in Irak gebeurt en de meeste reacties op topniveau in het westen daarop zijn verbijsterend. Als men kijkt naar hoe ‘agressie’ in de processen van Neurenberg werd gedefinieerd, dan is er een verschil met andere oorlogsmisdaden omdat niet alleen de daden op zichzelf werden veroordeeld, maar ook al het kwaad dat er verder uit voortvloeide. De Amerikaans-Britse invasie in Irak is een schoolvoorbeeld van dit soort agressie. Wanneer van de normen van Neurenberg wordt uitgegaan, dan kan men de daders ophangen. Een van de misdrijven is het laten ontbranden van een ​soennitisch-sjiitisch conflict. Er waren voor 2003 wel onderlinge spanningen, maar net als in Syrië geloofden Irakezen niet dat het ooit tot een dergelijk conflict zou komen. Er werd onderling getrouwd en men woonde in dezelfde wijken. Maar de invasie triggerde een conflict, die zich over de hele regio verspreidt en nu zijn we op het punt waar soennitische jihadi’s richting Bagdad marcheren. =

  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=12018

  Zie: ‘War of aggression’ onder ‘Legality of the Iraq War’
  https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_the_Iraq_War

  Zie: Iraq: ‘The real battle is to persuade Sunnis they can be truly equal citizens – A non-sectarian Iraq is possible, even now – in spite of what Isis wants Iraqis to believe’ van Nussaibah Younis in The Guardian en gebruik de zoekterm ‘intermarriage.’

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jun/15/iraq-sunnis-can-be-equal-citizens-that-is-the-battle