“Eigen fruit eerst”.
Er is een brave actie in Vlaanderen aan de gang: “Biofruit op school“. Scholen kunnen zich inschrijven, en ontvangen wekelijks een stuk fruit per kind. Een lokale bioboer zorgt voor de distributie, en de staat subsidieert een klein gedeelte. Iedereen blij – zou je denken. Niet het Vlaams Belang van het slaapstadje Aarschot. Daar ging tot ieders verbazing de fractie van de gemeenteraad door het lint, en weigerde om het gevraagde goed te keuren. Waarom? Leest u even mee, en kijk in een parallelle toekomst waar nationalistische trots de dienst zou uitmaken.
Reacties (8)
Geen buitenlandse kiwi’s of bananen als het aan Vlaams Belonk ligt?
Dat zijn nog eens échte ecofascisten!
Peren Voor de Vrijheid (www.pvv.nl)
1.) Bananenstop
Omdat bananen enorme problemen met zich meebrengt voor de Nederlandse samenleving (integratieproblemen, criminaliteit, een veel te hoog beroep op uitkeringen etc.) is het meer dan gerechtvaardigd om voor een periode van ten minste vijf jaar gezinsvorming- en hereniging voor niet- westerse bananen geheel te stoppen.
Om te voorkomen dat na de (tijdelijke) bananenstop wederom een massale / problematische instroom van bananen plaatsvindt, moet het ernstig tekortschietende bananenbeleid drastisch worden aangescherpt. Die aanscherping is zo urgent, dat die natuurlijk ook direct dient te worden doorgevoerd in afwachting van een parlementaire meerderheid voor de in te voeren totale bananenstop voor niet-westerse bananen. Hieronder presenteert Groep Peren voor de Vrijheid het antwoord op het falende bananenbeleid:
lol
Vergeet de donkere kastanje en het rotte fruit niet!
Die linkse hippies! ‘denk globaal, eet lokaal’
‘Denk globaal, eet lokaal,’ luidt de campagneslogan van Wervel – voluit Werkgroep voor een Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw, een beweging die opkomt voor de kleinschalige, familiale landbouw in Noord en Zuid.
Denk globaal, eet lokaal, Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je globaal denkt – of het nu economisch, ecologisch, sociaal of cultureel is – dan kom je onvermijdelijk bij de vraag of we niet beter lokaal kunnen eten.
Als je het ecologisch bekijkt: we hebben maar één planeet aarde, en door al het overbodige transport van grote hoeveelheden voedsel, waaronder veel dierenvoeding, zetten we die planeet zwaar onder druk: uitputting van grondstoffen, het klimaatprobleem,… Met de nieuwe affiche, ”De appel valt ver van de boom”, wil Wervel de consument daarvan bewust maken: wat komt er op ons bord? Hoeveel kilometer heeft ons voedsel afgelegd?
Het gaat daarbij vooral om het ”in overweging” nemen van de kilometers die ons voedsel aflegt: weten wat je eet, en wat daarvan de gevolgen zijn. Je hoeft je bijvoorbeeld niet schuldig te voelen als je een kopje koffie drinkt: de hoeveelheid koffie die je daarvoor nodig hebt is minien, en we moeten realistisch zijn: sommige producten kùnnen we gewoon niet zelf telen, die moeten van de andere kant van de wereld komen. Voor die producten kan je als bewuste consument het ”fair trade”-principe als leidraad nemen.
Korte keten, seizoensgebonden, lokaal geproduceerd, … dit zijn de sleutelwoorden voor criterium 6 van de FairTradeGemeentecampagne.
http://www.lokaaleten.nl/
“Bij het aanbod van biofruit op school wordt voorrang gegeven aan biologisch geteeld fruit uit de eigen regio”
.
Ik snap het probleem niet.. Hoe wil je uberhaupt biologisch bananen of kiwi’s telen in Vlaanderen?
IJsland is de grootste bananenproducent van Europa (in geothermisch verwarmde kassen!).
(voor het gemak even niet de overzeese Franse gebiedsdelen buiten beschouwing gelaten)
Kiwi’s schijn je ook in Nederland (en Belgie) te kunnen telen. Zoveel scheelt het klimaat met Nieuws-Zeeland waarschijnlijk niet. Alleen niet je stekjes meenemen naar een natuurgebied.
“De plant op z’n vroegst planten eind februari. Hoewel door levering in pot tegenwoordig het gehele jaar door te planten valt. De belangrijkste eis die de plant stelt, is warmte. Plant uitsluitend tegen een zuidmuur of geef een standplaats op het zuidwesten. Ook leiden door aanbinden langs een pergola gaat heel goed als het maar een warme en goed door de zon beschenen standplaats is.”
Bron: http://www.neerlandstuin.nl/planten/kiwi.html
Orange had voor hen toch een positieve bijbetekenis zou je denken ?