Quote du Jour: Varkensvlees

Quote du Jour ‘Van varkensvlees word je homo’

Moslimorganisatie Ahmadiyya doet een boude bewering. Uiteraard de proef op de som genomen gisteren – stukje bioscharrelvarken – maar ik merk nog niets. Misschien alleen van bio-industrie varkens?

Aan de andere kant, misschien slaat het op sex in het algemeen? ‘We gaan dit soort feesten niet verbieden, ook niet als daar pijpwedstrijden plaatsvinden’, zegt een woordvoerder van Zaanstad. Zeker veel varken gegeten?

 1. 3

  Ach, de strijd tussen de homo’s en de moslims laait weer op. Ik ben altijd zeer benieuwd voor welke kant de progressieven dan kiezen. Vorige met die ‘Frankenvrij’-Koran-moet-in-de-prullenbak kozen de progressieven voor de moslims, niet onterecht overigens.

  In dit geval denk ik dat ze aan de kant van de homo’s staan. Ook vind ik het interessant welke kant van het debat de vegetariers en de dierenvrienden zullen kiezen.

  Ik hou het op 1 – 1

  De strijd der conflicterende minderheden doet me altijd denken aan dat boek van Bart Croughs, een echte eye-opener en een aanrader voor progressieve geesten.

 2. 6

  Nou niet lachen maar mij heeft ooit meegekregen dat Professor Pim, (JA DIE) sociologisch onderzoek heeft gedaan naar hoe het kwam dat vrachtwagenchauffeurs borstvorming hadden, en kwam toen tot de conclusie dat dit kwam vanwege hun dieet van kip vol vrouwenhormonen (het meest veelzijdige stukje vlees) in wegrestaurants.

  Omdat dit op google niet terug te vinden is (duh, zoeken op Pim en onderzoek) denk ik dat het een urban legend is. Maar die hier toch mooi een vage aansluiting op heeft die de wereld in andere perspectieven plaatst, me dunkt.

 3. 7

  Hmm…misschien moet ik er niet tevéél reclame voor gaan maken. Maar als je geen vegetariër wil worden, desondanks weerzin ondervindt tegen bio- industrie (knoop in de maag) en rondstruinen in donkere parkjes en steegjes met een boerenbruine zakdoek je wat al te gortig wordt….

  Eet paardenvlees! En vragen aan de slager waar het vlees vandaan komt.

  Hobbiepaarden, mals geborstelde manege- en kinderboerderijpaarden, renpaarden…en vers!! Elke dag.

 4. 9

  Ahmadiyya heeft vast wel een lijvig rapport waarin die uitspraak onderbouwd wordt? Graag een linkje…

  Wellicht kan men ook eens een studie verrichten waarin de relatie tussen voeding en dit soort, hangende de onderbouwing, idiote beweringen onderzocht wordt?

 5. 10

  @6: Als ik me niet vergis is wel de samenhang van het dieet van Inuit (met lekker veel op vrouwelijke hormonen gelijkende aromatische bio-accumilators) met onvruchtbaarheid bij mannen aangetoond.

 6. 11

  De Islam word als religie steeds lachwekkender gemaakt door de eigen gelovigen, die niet of nauwelijks kennis van de culturele en historische betekenis van deze religie hebben.

 7. 13

  Ik zie af en toe wel eens een lekkere vent voorbij fietsen waarvan ik denk, nou, als ik homo had, dat wist ik het wel. Ik moet mischien toch wat minder vaak shoarma eten…

 8. 15

  @14 Zal de arabist Hans Jansen leuk vinden…..het lijkt er inderdaad soms op dat in het Westen meer kennis over de islam is dan in het Midden-Oosten zelf.

 9. 16

  @Ruud Oost : Met dat probleem moet Hans Jansen dan zelf maar klaar komen.

  Ik kan het ook niet helpen dat uit die richting de laatste paar honderd jaar niet veel schokkends te melden viel op de gebieden wetenschap en techniek.

 10. 17

  Oh, omdat varkens een roze kleur hebben, en aaibaar en intelligent zijn. Nou begrijp ik ‘em…lees je snel overheen…lachwekkende onzin inderdaad….la toch gaan…

  Maar..hormonen en toevoegingen in allerlei producten…kan je zelf voor een groot deel uitsluiten. Blik/ potjesgroenten van Hak en Bonduelle b.v.…teveel suiker, smaakt naar niks, laten staan die hap…onderste plank merkloos is net zo goed zo niet beter.

  En ik koop brood en eieren bij een klein supermarktje bestierd door, gezien hun kleding/ koppen, hardwerkende en diepgelovige Christenen. Met relaties/ inkoop op Goeree Overflakkee. Is niet an sich per definitie op álle fronten slecht dus…teveel religie. Maar je ziet het verschil met supermarktvoer. Bruin egaal gekleurde eieren met een gezonde schaal. In supermarkt stoppen ze regelmatig 3 batterijeieren in doosjes scharrel. En het brood smaakt niet naar papier maché.

  …dus….

 11. 18

  @3: Persoonlijk denk ik dat de koran ook in de prullenbak het beste tot zijn recht komt. Ik ben me er echter van bewust dat er ook mensen zijn die hem graag lezen.

  Het liefst zag ik geen religie (dus ook geen islam) op deze wereld, maar ik wil niet zover gaan mensen actief tot ongelovigheid te dwingen. Zolang de gelovigen dat ook de andere kant niet op doen en me (en anderen) niet lastig vallen met hun geloof, kan ik er mee leven.

  Tot op zekere hoogte denk ik het zelfde over homo’s (behalve dat homosexualiteit in de wereld op zich goed is tegen overbevolking, dus dat zie ik liever wel). Ik ben er geen, iemand anders mag het wel zijn, zolang hij mij (of anderen) er maar niet mee lastig valt.

 12. 19

  Jimmy: even iets minder simpel graag. “De” moslim bestaat niet. En ooit gehoord van homosexuele moslims? O ja, en “de” progressief bestaat ook al niet.

  Wel jammer voor je, dan werken je makkelijke meninkjes niet meer.

 13. 20

  @6 Ik dacht dat professor Pim communistische sociologie deed.

  @Ruud Oost: Het hele punt is nu juist dat voor de fundamentalisten de Islam de stok is om alles wat men aan de (post)moderne wereld niet aanstaat, mee te slaan.

  Ik weet niet wat Hans Jansen een “arabist” maakt – WTF is een arabist eigenlijk? Iemand die verstand heeft van dé arabieren? Lees Luyendijk, zou ik zeggen – maar die man geeft me evenveel jeuk als L. de Winter en Elias.

 14. 21

  @esgigt
  Hoeft ook niet. Japan is er groot mee geworden, daar is ook niets schokkends vandaan gekomen, alleen verbeteringen van bestaande wetenschap en techniek.
  Dat is geen waardebepaling, in japanse conservatieve kringen is het ook nog heel gewoon om je vrouw te slaan. En dan dat rigide schoolsyteem daar, pff.
  De islam zal als religie zich moeten ontwikkelen… en dat is inderdaad de laatste honderd jaar niet gebeurd.

 15. 22

  Wie een blik werpt in het Israëlische uitgaansleven en in de winkelstraten van Tel Aviv en Jeruzalem stelt zichzelf al snel de vraag: “krijg je soms grotere borsten van dat kosjere eten?”.

 16. 23

  @Ruud Oost : Het verhaal van Japan staat hier een beetje buiten, hoewel het wel juist is.

  Het slaan van je vrouw kan ook hier zeer opwindend zijn…

  Misschien ligt het aan mij, maar ik heb de indruk uit de media dat de islam zich alleen richting middeleeuwen ontwikkeld en die constatering wringt behoorlijk met mijn verwachting.

 17. 26

  Ahmadiyya wordt door de meerderheid van de moslims(sjiieten en soenieten) gezien als sekte en als niet-islamitisch. Het is ook een minderheid in de islamitische wereld.
  Door uitspraken van deze sekte te koppelen aan de islam, getuigt van gebrek aan kennis over zaken. Beter je huiswerk doen de volgende keer ;)

 18. 27

  Het liefst zag ik geen religie (dus ook geen islam) op deze wereld, maar ik wil niet zover gaan mensen actief tot ongelovigheid te dwingen.

  God, wat fideel van je! Mag ik ook even informeren of je ook over de macht beschikt om dat af te dwingen, of is deze barmhartigheid eigenlijk de enig beschikbare optie?

 19. 30

  @27: Ik zou mensen kunnen gaan bedreigen. Zeg maar op de Charlemagne-methode. Je mag kiezen: katholiek worden of 20 cm korter. Op zijn methode waren er in korte tijd alleen nog maar katholieken over in Saksen. Ik heb er inderdaad niet de middelen voor om het op zulke grote schaal te doen, maar het gaat hier om het principe.

 20. 34

  Het opmerkelijke is dat een volwaardig Islamitisch jong persoon zijn door hormomen gestuurde lusten middels ‘stoom afblazen’ druk kan ontlasten binnen de gender of lagere soorten volgens de zuivere leer (anwb)

 21. 41

  Op de japanse tv is dat een dagelijkse gebeurtenis. De applausmeter. full vieuw mind you met wat pikselvaagheden, bepaald wie de winnaar is….beetje gevoelloos gedoe….vreemde cultuur.

 22. 42

  U denkt, hij mompelt maar wat, maar zie..dit is op de tv..dagelijks..toen ik dat voor het eerst zag in dat land geloofde ik niet wat ik zag.

  Delink

  Absoluut NSVW.

 23. 44

  Dat waren toch de village people? Verder heb ik in het verleden christenen met een andere oorzaak hetzelfde horen roepen. Het zal wel een populair religieus argument zijn.

 24. 46

  Dit fraaie mozaiek van twee homofiele leeuwen uit het Romeinse Tunesie wilde ik jullie niet onthouden. [IMG]http://img231.imageshack.us/img231/2138/eljem400pxtj1.jpg[/IMG]