Quote du Jour – Uruzgan

Onder Tweede Kamerleden is onrust ontstaan over de ‘vredesmissie’ naar het Afghaanse Uruzgan nu een commandant heeft gezegd dat er in de afgelopen weken tientallen Talibaan zijn gedood door Nederlandse commando’s (Volkskrant). Twee quotes overgetikt uit de pampieren NRCnext van hedenochtend:

Quote du Jour“Nu gaan er nog commando’s op pad. Maar houden we dit straks ook vol, als er gewone militairen gestationeerd zijn?” aldus Bert Bakker (D66). uruzgan.jpg

“Ik ben ervan overtuigd dat ook gewone soldaten deze situatie aankunnen. Maar hebben we de juiste bewapening? En zijn de containers waar de soldaten in slapen voldoende sterk?” zegt vervolgens Hans van Baalen (VVD).

  1. 5

    Overigens vind ik dat er maar weinig ophef over gemaakt wordt dat er daar blijkbaar nederlanders soldaatje aan het spelen zijn (of waarschijnlijker: “liquidaties” uitvoeren alla Israel). Waarom zou dat gaan veranderen als die commando’s vervangen/aangevuld worden door “gewone” soldaten? Die hele “vredesmissie”begint steeds meer op een oorlogsmissie te lijken als je het mij vraagt.