Quote du Jour | Twee Amerika’s

Serie:

QUOTE - Currently there’s a lot of finger-pointing going on in our country after the domestic terrorist attack at the Capitol, with much of it directed at President Donald Trump. The reality, however, is that the more distasteful aspects of Trumpism existed long before his presidency.

The 45th president didn’t create the water threatening to sink our democracy, but he punched holes in what was already a leaky, papier-mâché dam.

Long-lasting dams, the kind a country founded on white supremacy needs in order to create a more equitable society, require time, strong material and commitment.

Uit een mooi opiniestuk op ABC-news, naar aanleiding van de rechtsextremistische bestorming van het Capitool.

Reacties (5)

#1 Le Redoutable

Zeg maar 3 Amerika’s
– Het Amerika van de Trump Gekkies
– Het Amerika van de gemiddelde Amerikaan, ik geloof er niets van dat een meerderheid op deze polarisatie zit te wachten van welke van de 2 partijen dan ook.
– Het Amerika van de Anti Trump gekkies, we zijn bijna vergeten wat een geweld die het afgelopen jaar gebruikt hebben, voor een kapitaal aan monumenten werden vernield, massale veldslagen met de politie, schietpartijen, en prive bezit van mensen die geen partij in het conflict waren werd geplunderd en in brand gestoken.

Daarnaast is er nog de pers die een groot aandeel heeft in die polarisatie, als er een gekleurde Amerikaan met een strafblad en onder de invloed van drugs omkomt bij een arrestatie is het de schuld van de politie en de “witten” en is er weken ophef over, als een Amerikaanse oorlogsveterane wordt doodgeschoten en een agent omkomt bij de verdediging van het Capitol is het ook schuld van de de politie en de blanken. Zogenaamd zouden die agenten de demonstranten hartelijk verwelkomd hebben, waarom is er dan 1 dood en heeft een ander een demonstrant neergeschoten?

Laten we eens kijken naar “enorme” de schade die CNN, bepaald geen Trump vriend, heeft aangetroffen:

Ik tel 4 omvergegooide spreektafels, 4 gebroken ruitjes, een kapotte deur, wat op de grond gegooid papier en 2 achtergelaten waterflesjes en wat vlaggen. 1 briefje op het bureau van “aardsvijand” Pelosi nou, nou, zelfs haar mobieltje ligt nog keurig op het bureau. Zal ik best wat schade gemist hebben maar ik denk dat de GEB van Amsterdam in zijn handjes klapt als dit na een willekeurige demonstratie de opgemaakte schade is laat staan dat het te vergelijken is met een afgebrande/geplunderde supermarkt of een omvergetrokken monument:

https://edition.cnn.com/2021/01/07/us/rioters-capitol-building-damage-photos-trnd/index.html

Als we dan naar de videobeelden van de demonstratie zelf kijken gaat dat voor overgrote deel ook best ordentelijk en geweldloos, vergelijk dat eens met de gemiddelde anti globalisten demonstratie waar de molotov coctails en de bakstenen door de lucht vliegen en er altijd voor miljoenen schade is:

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2021/en-toen-waren-ze-binnen-een-reconstructie-van-de-chaos-in-het-capitool~v419421/

Trump heeft niet geholpen met de polarisatie en hoe sneller die opgerot is hoe beter, de andere extreme kant is echter net zo goed schuldig. Hopelijk kan Biden ook die andere kant tot bedaren brengen anders gaat de polarisatie door worden het echt 2 Amerika’s i.p.v. 3

  • Volgende discussie
#1.1 Co Stuifbergen - Reactie op #1

Ik denk dat de gemiddelde inwoner van de VS er niet op zit te wachten dat een groep indringers het parlement wegjaagt.
De groep “anti-Trump gekkies” zal daarmee een ruime meerderheid hebben.

Naast de dode agent zijn er ook agenten gewond geraakt.
Die waren blijkbaar niet hartelijk genoeg voor de indringers.

  • Volgende reactie op #1
#1.2 P.J. Cokema - Reactie op #1

Had nou die ongefundeerde bagger uit je reactie gelaten . Of wil je niet echt serieus genomen worden?

  • Volgende reactie op #1
  • Vorige reactie op #1
#1.3 majava - Reactie op #1

Jij dacht er even voor te gaan zitten, zo op de zondag, @LeR. Ik trap er niet meer in. Er valt genoeg ter reageren, omdat zowat alles wat je hier zegt een karikatuur is van de werkelijkheid. Zou ik energie steken in het weerleggen van dat alles, dan kom jij hier niet weer op terug, zoals je al zo vaak deed.

Één ding kan ik nog wel zeggen. Jij wil de George Floyd/BLM protesten, door “anti-Trump gekkies” in jouw bizarre werkelijkheid, gelijk stellen aan wat “Trump gekkies” deden. Lukt het je misschien om op één vraag antwoord te geven? Wat was het doel/inzet van de George Floyd/BLM protesten en wat was dat van de recente Capitool bestorming? Eens kijken of jij die 2 zaken ook als gelijkwaardig ziet, al ben ik bang dat je ook hier weer iets gaat verzinnen alsof je de tweelingbroer van Kayleigh McEnany zou zijn.

  • Vorige reactie op #1
#1.4 KJH - Reactie op #1.3

Eh, er zijn wel degelijk mensen in koelen bloede geexecuteerd geworden door de ‘vervangende politie’ in BLM-vrijstaat Portland hoor. Is geen (poging tot) staatsgreep, weet ik, maar alleen maar een beetje onschuldig plunderen en ‘mostly peaceful’ was het op plekken zeker niet.