Quote du Jour – Tsunami van vruchtwater

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND): het roemruchte overheidsapparaat onder leiding van de omstreden bewindsvrouw Rita Verdonk heeft weer een tussentijds dieptepunt in haar turbulente geschiedenis bereikt. Dit keer koerst de dienst aan op de uitzetting van een baby die hier vijf maanden geleden is geboren uit de liefde tussen een Nederlandse man en een Tanzaniaanse vrouw. De vader had echter verzuimd het kind voor de geboorte te erkennen en nu dient het op eigen beweging het land te verlaten volgens een brief van de IND.

Quote du Jour“Ze is volgens die brief op 25 mei illegaal Nederland binnengekomen. Maar dat is haar geboortedag! En ze is hier gewoon geboren in het ziekenhuis. Onbegrijpelijk!” (AD.nl)

‘Illegaal het land binnengekomen in een tsunami van vruchtwater’ zou Geert Wilders ons waarschijnlijk bloemrijk voorschilderen. Hoed u voor de invasie van kleine Afrikaantjes die surfend op golven vruchtwater ons land overspoelen, niet waar Geert? Maar het absurde van de doorgeschoten Nederlandse bureaucratie wordt hier weer eens pijnlijk duidelijk.

De eerste rel van de week is geboren, de week kan beginnnen. Koffie!

 1. 2

  De vraag is natuurlijk of de IND dit foutje ook h ad ontdekt en toegegeven als er geen aandacht aan was geschonken, of dat dan regels toch echt regels hadden gebleken.

 2. 4

  Hoe zou het met deze rel zitten?

  In het Limburgse Echt speelt een soortgelijke zaak. Ook hier heeft de IND ouders laten weten dat hun statenloze baby snel het land uit moet. „Ik heb namens hen bezwaar gemaakt, dat loopt nog”, aldus de betrokken advocate M. Straatman-Selij. „Het is te zot voor woorden. Maar de IND houdt tot nu toe rigide vast aan het besluit.”

 3. 7

  http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article526715.ece/Misverstand_over_uitzetten_baby
  Bron: Trouw.

  De IND is al jaren een jojo. Precies de achilleshiel van deze politieke gestapo/aivd statussymbool( Lubbers + VN).

  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/10/art000001C6FBF2F7482679.html
  Bron: NOS Teletekst.

  500 banen schrappen in een multinational is een kruimeltje ontburocratisering en werkverzwaring maar in andere context wordt een heel dorp vol terroristen en lastpakken, ondankbare honden daakrachtig van de kaart geveegd. Opgeruimd staat netjes.

 4. 11

  Strange! Ga ff kijken of het wel naar het juiste nr. is gegaan… : (

  Maar succes met datgene wat je gaat doen!
  Klinkt wel definitief trouwens, ben vanaf morgen niet meer… ; )

 5. 12

  Ik snap het toch al niet. Waarom kan een baby geboren op nederlands grondgebied niet per defenitie de nederlandse nationaliteit krijgen? Als het te vondeling was gelegd was dat namelijk wel gebeurd. Beetje vreemd dan als de vader (officieel) onbekend is, dit niet kan.

  Hoezo te ver doorgeschoten?

 6. 13

  Over wat er nu precies zou moeten gaan gebeuren was de woordvoerder van de IND deze ochtend op Radio 1 niet helemáál duidelijk. Wel zei hij, half serieus, dat er nog eens naar de tekst van standaardbrieven zal worden gekeken.

  Vermoedelijk betekent dit dat er voortaan zal staan dat de ouders er voor dienen zorg te dragen dat de baby binnen 28 dagen na dagtekening als postpakket het land uitgezonden moet worden.

 7. 15

  en dan luistert men opeens

  . Da’s niet waar, @PF, economen zeiden eerder ook dat dat klimaat wel meeviel. Men luisterde toen dus ook heel goed.

 8. 18

  @17
  Ik hoop voor ze dat Rusland, China en India etc… dat ook begrijpen nu ze net uit de ellende op beginnen te staan. Net als die landen succes krijgen gaat het westen brullen dat hun manier toch niet de goede is. Dat gaan ze echt niet direct volgen. Sluit ook aan bij Energy War-I.

 9. 20

  @ trax: Walgelijk suggestief verhaal, die link. De moeder heeft haar paspoort niet meer en dus fraudeert ze en dus “zet ze haar eigen dochtertje op het spel.” Is dat niet een beetje kort door de bocht geredeneerd

 10. 22

  @ Sickbock: Naief? Misschien wel. Maar iemand die daar nooit voor veroordeeld of zelfs maar aangeklaagd is (daar wordt in elk geval niks over gezegd in dat artikel) voor fraudeur uitmaken, alleen maar omdat ze uit Afrika komt en geen paspoort heeft vind ik onbeschoft. Walgelijk, dus. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, en zo. Maar blijkbaar geldt dat niet meer voor mensen met een ander kleurtje.

 11. 23

  Hoho! dat ze uit Afrika komt heeft er volgens mij niet per definitie iets mee te maken.. wie zegt trouwens dat ze een kleurtje heeft?

  Waar het om gaat is dat ze asiel aanvraagt zonder paspoort.. ben jij wel eens op het vliegtuig gestapt zonder paspoort?

  Feit is dat er veel mensen zonder paspoort asiel aanvragen. Omdat het daarmee moeilijker wordt om ze uit te zetten.. of je dat nu leuk vindt of niet..

 12. 25

  Ooooh,..wat een vréselijk vieze post deze keer weer over een tsunami van vruchtwater nog wel. Bah,ik heb geeneens durven verder te lezen zo erreg vond ik het de titel alleen al. En dan de reacties die daarop volgen zoals van die vreselijke meneer sikbock met z’n eeuwige gejammer. Doet daar iemand hier dan nooit eens iets tegen of hoe zit het. Zeg net nog tegen een kennis, nou tis niet alleen maar kommer en kwel daar hoor ze zijn de laatste tijd best wel goed bezig en dan nu dit weer!
  Leren jullie het dan nooit? Nou tot de volgende keer dan maar weer za’k maar zeggen.

 13. 29

  Nog een aanvulling: ik heb nog even in wat nieuwsmedia gezocht en niemand meldt dat de moeder geen paspoort zou hebben. Ze heeft in elk geval gewoon een verblijfsvergunning. Het hele suggestieve verhaal van die link uit #19 lijkt dus helemaal nergens op gebaseerd. Ik herhaal dus: walgelijk!