Quote du Jour | Revolutie revisited

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09Het geweld van de veiligheidstroepen is hetzelfde. Ze beschuldigen de mensen ervan tuig te zijn en slaan de protesten dan hardhandig neer. Het is dezelfde mentaliteit als voor de revolutie.

Aldus een Egyptenaar bij de protesten gisteren in Caïro. De revolutie van het voorjaar heeft wel de grote baas laten vertrekken, maar daarmee zijn de problemen van Egypte nog lang niet opgelost. Hoe lang gaan ze het dit keer volhouden?

Reacties (4)

#1 Anoniem

Ze beschuldigen de mensen ervan tuig te zijn en slaan de protesten dan hardhandig neer. Het is dezelfde mentaliteit als voor de revolutie.

Ook dezelfde mentaliteit als bij de studentenprotesten in januari en de protesten tegen de cultuurbezuinigingen eerder deze week.

  • Volgende discussie
#3 Trash

Er is helemaal geen revolutie geweest. Het volk werd opstandig, daarom heeft de (militaire) elite het ‘figurehead’ verwijdert en wat loze concessies gedaan. Hierna zijn ze gewoon weer verder gegaan waar ze gebleven waren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Loupe

Egypt: Thousands of protesters gather in Tahrir Square

Thousands of Egyptian protesters have gathered in central Cairo to press for speedier reforms from the government. Opposition activists have called for a million-person protest in Tahrir Square, the focus of February’s uprising.

  • Vorige discussie