Quote du Jour | Pedoseksuelen opjagen

SargQdJ09Het wordt nu tijd voor harde actie, de Minister van Justitie doet niets. Maar wij vinden het noodzakelijk dat de straat en de buurt weet als er een veroordeelde pedoseksueel woont. Wij begrijpen goed dat u liever de lotto had gewonnen, dan dat u dit bericht in uw brievenbus had gehad.
De veroordeelde pedoseksueel is:……. en hij woont op de……

Aldus de tekst van de flyer verspreid door onbekenden op diverse plaatsen in Brabant.

Is dit de massa die zelf het recht bepaalt of is dit een terechte reactie op een verschijnsel dat niet goed aangepakt wordt?

 1. 1

  het kansenvolk heeft weer een heksenjacht en een gemeenschappelijke vijand erbij. als we samen zulke mensen in elkaar schoppen en hun huizen in de fik steken kunnen we ons zo goed voelen.. na de oorlog samen bejaarde landwachters molesteren en een verzetspensioen incasseren… ferme knapen dus.

  de pest is ook, mensen die anderen zulke dingen kunnen doen, of (misschien) minder erge zaken als fysiek en/of mentaal geweld toepassen bij het jatten van een portemonnee of weet ik wat, ze richten heel wat ellende aan en wat is daar aan te doen.

  als er bij geweld geslachtsorganen gebruikt zijn is het ‘anders’ en mediageiler. maar iemand die bv. met geweld beroofd is en niet meer naar buiten durft zou ook zulke reacties moeten oproepen ten opzichte van de dader.

  pas op: een veroordeelde tasjesrover is bij u in de straat komen wonen.

 2. 4

  Eens met de voorgangers hier: hysterie.
  Ik vraag me bij zulke berichten altijd weer afr: hoe weet men dat de nieuwe buur een veroordeelde is? Bij mijn weten is er nog geen wet door die bekendmaking van deze daders toestaat. Of heb ik wat gemist?

 3. 7

  @4: ja dat punt is er ook nog… hoezeer ik een hekel heb aan mensen die geweldadig zijn, dingen stelen en anderszins een plaag zijn; degenen die op de brandstapels gaan verdwijnen moeten wel de goede zijn en niet de sukkels en dorpsgekken of mensen die niet begrepen worden door het bange opgefokte grauw.
  snel ‘ns de pedohamer doorlezen en zien wat sprenger en institoris envan vinden…

 4. 8

  De twee zaken uit die laatste zin sluiten elkaar niet uit, toch?

  Dit lijkt me een typisch resultaat van die overbekende kloof tussen overheid en burger. Waar veel mensen dus het gevoel hebben dat zedendelinquenten te gemakkelijk wegkomen (korte straffen en dergelijke) en te vaak in herhaling vallen (recidive). Dat leidt tot een gevoel van onveiligheid bij burgers op straat.

  Niet goed te keuren maar wel begrijpelijk als je, zoals ik, ervan overtuigd bent dat de mens van de 21e eeuw echt niet zover verwijderd is van de middeleeuwse mens als dat men tegenwoordig graag wil doen geloven.

 5. 9

  …dat de mens van de 21e eeuw echt niet zover verwijderd is van de middeleeuwse mens…

  Eens. Heb je ook meteen de oorzaak: de moderne mens kent alleen technologische ontwikkeling geen psychische, etische en noem maar op ontwikkeling. Toch? Een beetje?

  Hysterie zit in de mens.
  Maak een groep en een doel en daar gaan ze.
  Millenniumbug of pedo’s, een laken een pak.
  Psychologisch dan hè.
  Automatisering en Religie liggen dichter bij elkaar dan u denkt.
  De moderne privacy en de inquisitie ook.

 6. 10

  Nuja, “geen” is me te zwaar aangezet. We zijn met zijn alleen een heel stuk verder gekomen sinds Anselmus beweerde dat God datgene is buiten wat niets groters gedacht kan worden. We hebben Spinoza gekregen, Kant, Nietzsche, Gottlab Frege en Wittgenstein, en, recenter, Hannah Ahrendt, etc.

  Maar de essentie van wat je zegt klopt wel, volgens mij.
  Technologisch zover en zo snel vooruit geschoten terwijl het geestelijk niveau veel minder snel gestegen is. Als ik in gedachten probeer een voorstelling te maken van wat er gebeurd zou zijn met de inquisitie als de uitvoerders daarvan ip-adressen tot hun beschikking zouden hebben gehad…

 7. 11

  Een heksenjacht die aangepakt moet worden.

  @stoethaspel: juist die enorme technologische vooruitgang vraagt om een veel complexer en sterker denken. Vandaar uit bekeken, relatief aan wat gevergd wordt door de technologische vooruitgang, zijn we gemiddeld gezien eerder achteruitgegaan.
  Natuurlijk, er zijn excellente denkers geweest, en nog steeds, alleen de bredere verspreiding hiervan neemt eerder toe dan af.

 8. 13

  Massa heksenjacht blablabla. Waar het om gaat, is welke aanpak op de lange termijn het beste is voor de samenleving. En dat is niet dit. Opjagen zal in de praktijk hoogstwaarschijnlijk leiden tot recidive.

  Maar het enige wat hier mijns inziens niet mag, is het verklappen van de adresgegevens van de veroordeelde, tenzij die eenvoudig op te zoeken zijn (bijvoorbeeld in de telefoongids). Verder is de veroordeling, en dus de naam van de veroordeelde, gewoon publiek. In veel gevallen zou dus nieuwe wetgeving nodig zijn om dit soort heksenjacht aan te pakken, en ik betwijfel of dat nou zo wenselijk is.

 9. 15

  Ik sluit me volledig aan bij ene sbok1250 15-12-2009 om 11:06 uur op omroepbrabant.nl:

  Laten we een ding niet vergeten; Mensen met een pedofiele geaardheid zijn ook mensen. Op hen zijn ook de rechten van de mens van toepassing. Ook al willen anderen het anders doen laten geloven. Verspreiden van flyers terzake pedofilie valt in mijn beleving onder haat en laster zaaien. Dat pedofilie aangepakt en goed begeleid dient te worden staat buiten kijf. Echter, daar hebben we professionals voor. Gelukkig gaat dit in veel gevallen wel goed en dat vergeet men voor het gemak en de publieke opinie wel eens.

  Blijft zaak met het verstand Clown Harry’s rode hoedje in toom te houden *ssjja, en een harde lul gaat vanzelf liggen*, zelf rijdend rechtertje spelen gaan we niet doen. Als er “signalen” opduiken van kinderen in een buurt, op scholen, in zwembaden enz. die we allemaal individueel (hadden) kunnen waarnemen: niet jaaaren laten aanmodderen, meteen actie ondernemen meteen praten met betrokkenen/ leiding en vervolgens e.v.t. instanties.

  Overigens, was dat GIJ, een soort van genuanceerde sik(bock) daar op die site?

  ZIE JE NOU WEL DAT JE HET KAN

 10. 16

  @JB

  Eens, wanneer ik tenminste het woord “gemiddeld” als crux neem van wat je zegt.

  Ik heb het moeilijk de laatste tijd: Als voorstander van absolute vrijheid van meningsuiting heb ik moeite met Lakeman´s bankrun-actie en dit is de volgende kritische noot.

 11. 17

  Stoer hoor, lekker anoniem mensen aan de schandpaal nagelen. Hopelijk maken ze geen typefoutjes met namen en adressen. Want spellen kunnen ze niet (zie laatste zin van de flyertekst). Gaat de steen door de verkeerde ruit. Toch sneu.

 12. 18

  @HansR #9 Nog Gray gelezen de laatste tijd? ;) Verder kan ik me natuurlijk geheel vinden in de analyse wat betreft ontwikkeling van de mens als soort.

 13. 22

  Wat zijn we het op deze site allemaal toch fijn met elkaar eens.
  Helemaal niemand het heeft over de “oorzaak” van dit “gevolg”.
  De overheid doet veel te weinig. Als jouw kinderen zijn misbruikt en deze man komt na 3 maanden schoffelen weer naast u wonen, dan praat u wel anders.
  Er zijn hier zelf mensen die schrijven “Opjagen zal in de praktijk hoogstwaarschijnlijk leiden tot recidive”. Het recidive percentage van pedofielen is absurd hoog en waarschijnlijk is de enige reden dat dit niet 100% is, dat het laatste restje nog niet is gepakt.
  Een beetje meer begrip voor de slachtoffers en het wijzen van de overheid en rechters op hun falende beleid zou mensen op deze site sieren.

 14. 23

  De enige groep die het gevoel van onveiligheid in die wijken heeft vergroot is de groep die dit soort flyers door brievenbussen propt. Wat denken ze er mee te bereiken? Dat wanneer ze die ene pedo uit de wijk hebben gejaagd, dat er dan geen pedo’s in die wijk zullen komen? Dat de kinderen daarna geen risico meer lopen?

  Je zou zelfs kunnen argumenteren dat die groep kinderen in gevaar brengt door die wijk een vals gevoel van veiligheid te geven wanneer ze die pedo hebben verjaagd.

  Bovendien is het volgens mij nog altijd zo dat kindermisbruik eerder in familieverband voorkomt dan misbruik door vreemden.

 15. 24

  De enige met wie ik het eens kan zijn in deze 23 reacties is Bastiaan (reactie 22). De hoeveelheid begrip die men hier opbrengt voor dit soort figuren is stuitend. Opnieuw wordt een ernstig feit weggeredeneerd.

  En @15, laten we heel netjes en zacht zeggen dat ik je mening niet deel. Er was ooit in SouthPark een zeer goede aflevering aangaande pedo’s. Na een enorm betoog kwam een van de twee kleine hoofdpersoontjes met het juiste antwoord: Dude, you have sex with kids.

  Mensen met een pedofiele geaardheid zijn niks meer dan kinderverkrachters. Dat is namelijk de groep die in de flyer genoemd word. Veoordeelde kinderverkrachters. Geen mensen die de aanleg hebben en er niks mee doen. Nee, alleen die walgelijke figuren die daadwerkelijk een kind verkracht hebben. En ja, daar doet de overheid/politiek/justitie veel te weinig tegen.

 16. 25

  @22: “Als jouw kinderen zijn misbruikt en deze man komt na 3 maanden schoffelen weer naast u wonen, dan praat u wel anders.”

  Kijk, dankzij dit soort desinformatie ontstaan deze acties. Noem mij eens een veroordeelde pedoseksueel die alleen maar 3 maanden schoffelen gekregen heeft?

  “De overheid doet veel te weinig.”

  En wat doet de overheid dan volgens jou? En wat zouden ze nog meer moeten doen?

  Dito @24 trouwens, al was die reactie wel verwacht.

 17. 26

  Wat zou de overheid nog meer moeten doen? Pedofilie zoals jullie het zo bagatelliserend noemen zou heel simpel of de doodstraf of levenslange opsluiting moet opleveren. Liefst de doodstraf.

 18. 27

  Laat papa het maar opknappen dan. Of neem zelf wraak een x aantal jaren later. Je weet dan in elk geval zeker dat je de juiste dader te grazen hebt genomen en als je voor je wraakactie vervolgens gestraft wordt (terecht, want ondanks veel te laag straffen van plegers van zedenmisdrijven, moet het recht in eigen hand nemen ook niet ongestraft blijven) dan doe je dat met rechte rug.

 19. 28

  @ 25
  Excuus, ik heb nu helaas niet de tijd om u fatsoenlijk van een aantal voorbeelden te voorzien maar dit lijkt mij een begin;

  “Nog niet zo lang geleden heeft minister Hirsch Ballin (justitie) de Kamer toegezegd dat er bijvoorbeeld bij een veroordeling ter zake van het bezit van kinderporno -nog daargelaten het feitelijke kindermisbruik- door het Openbaar Ministerie geen taakstraffen meer zouden worden geëist. Toch wordt de taakstraf nog steeds geëist bij dit soort weerzinwekkende criminaliteit en ook opgelegd”
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1699762.ece/Taakstraf_voor_kinderporno.html

 20. 29

  @24: Fijn dat South Park de begrenzing van je morele kader is.
  Wat er in individuele gevallen met veroordeelde zedendelinquenten gedaan zou moeten worden lijkt me niet iets dat je aan een paar oververhitte buurtbewoners moet overlaten.
  De vox populi noemt ze voor het gemak allemaal ‘kinderverkrachters’. Lekker overzichtelijk en een fijn opstapje naar een ordinair volksgericht.

  Als deze flyeraars het dan zo goed met ieders kroost voor hebben laat ze dan met open vizier de confrontatie aangaan.
  Mocht er iemand dan ooit ten onrechte gebrandmerkt worden dan weet je tenminste welke flyeraar je ter verantwoording kunt roepen.

 21. 30

  @29, wie zegt dat South Park de begrenzing van mijn morele kader vormt? Lekker links weer van je, jullie links zijn verheven en eenieder die onze mening niet deelt is een Neanderthaler.
  Ik heb gesteld dat het in South Park mooi verwoord werd. Ondanks alle lul verhalen van die kinderverkrachters komt het erop neer dat ze gewoon seks hebben met kinderen.

  En niks geen vox populi. Het ZIJN kinderverkachters. Jij bedient je al van dezelfde goedpratende gedachten als dat we in die South Park aflevering zagen.

 22. 31

  @22 Laat me even raden: dit hebt u van horen zeggen? Of was het een situatie waarin de buurman een verdachte was maar waar geen enkel bewijs kon worden gevonden dat ie de schuldige was? Veroordeelde kindermisbruikers worden niet na 3 maanden weer naar huis gestuurd. Dat is een fabeltje.

  Want niet alleen kindermisbruik komt voor, ook valselijk beschuldigd worden is geen onbekend fenomeen. Zelfs beschuldigd worden van iets wat nooit in werkelijkheid heeft plaatsgevonden komt voor. Ik hoef hierbij alleen maar te refereren aan affaires als de Bolderkar of Oude Pekela.

  Maar zo zijn er ook talloze levens vernietigd waarbij kinderen familieleden of buren hebben beschuldigd van misbruik: de Eper incestzaak (waaraan hévig getwijfeld mag worden of dat allemaal wel goed is behandeld); de politiechef op Schiermonnikoog (3 jaar later onschuldig bevonden); Joost en Trees K. uit Druten (na 7 jaar eindelijk onschuldig bevonden); Martin H. uit Doorn. Om er maar een paar te noemen.

  Er wordt geschat dat 10-15% van de zedenzaken (waaronder dus oon incest) verzonnen is.

 23. 32

  Ha het hoge woord is er uit. Een moreel spectrum hebben dat verder gaat dan zwart en wit (lees pedo (die automatisch verkrachter is) en niet-pedo) is voor LINKSE ONMENSEN.

 24. 33

  @28: Dat begin is dan meteen een valse start. Het betreffende artikel gaat over het bezit van kinderp0rn0, niet over veroordeelde pedoseksuelen. Ook heerlijke neutrale berichtgeving trouwens.

 25. 34

  @30: “En niks geen vox populi. Het ZIJN kinderverkachters.”

  Ah, jij weet al met zekerheid dat de flyeraars geen enkele fout hebben gemaakt. Misschien voor jou een geruststellende gedachte, maar gezien het feit dat er al eerder aan huizen van (foutief) vermeende pedoseksuelen vandalisme is gepleegd, ben ik er niet zo zeker van.

 26. 35

  @34, ik zeg niet dat de flyeraars geen fout hebben gemaakt of zullen maken. En dat bedoelde en schreef ik ook niet.

  De flyeraars richten zich niet op mensen die op kinderen vallen en er niks mee doen, maar wel op kinderverkrachters.

 27. 37

  @30: verveel me niet met dat obligate links-rechts gewauwel.
  Ik praat niks goed, ik noem niemand Neanderthaler.
  Ik heb enkel mijn bedenkingen bij het niveau en de motieven van deze flyeraars en hun aanzet tot eigenrichting. Maar dat zou ik ook hebben bij een actie als “Ierse bisschoppen tegen kindermisbruik”.