“Hallo trouwe volgers! Precies 1 jaar geleden stopte ik met twitteren, maar vanaf nu ben ik weer van de partij met m’n pa… (…) En waar ik pa schreef, bedoelde ik natuurlijk partij!” (Alexander Pechtold in twee tweets op Twitter)
Alexander Pechtold is weer aan het twitteren geslagen. Na exact een jaar afwezigheid op Twitter is het echter wel even wennen voor hem. Om ubertwitteraarster Femke Halsema (met ruim 41.000 volgers) te overklassen, moet hij verder flink aan de bak gelet op zijn teller die op ruim 24.000 volgers staat. Een jaar niet twitteren heeft hem ten opzichte van de even lakse twitteraar Wilders (ruim 16.000 volgers) echter opvallend weinig pijn gedaan. Pechtold tweette daarbij slechts 27 keer, Wilders 83 keer. Als volgers kiezers waren, zou Pechtold de verkiezingen dus ruim van Wilders winnen. Rest de vraag of de lakse twitteraar Pechtold het tot aan de verkiezingen in juni gaat volhouden. Zijn gemiddelde staat nu op 2,3 tweets per dag. Ter vergelijking: Femke Halsema doet het 14,1 keer per dag en Diederik Samsom 12,3 keer per dag.
Reacties (10)
Over 5 jaar is Twitter alweer vergeten. Het is interim-technologie: het is even populair, maar wordt al weer gauw ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. Flink gehypet ook.
..net als bloggen dus?
-edit- ome horst roept eerst dingen en klikt dan pas op linkjes.
Die linkse elite moet regeren in plaats van twitteren van mijn belastingcenten.
Op verkiezingsavond zullen we zien, ondanks al hun getwitter:
Ze hebben allemaal verloren…. Zie/hoor het lied: http://www.deliedjeskrant.nl/liedje.php?recordID=45
@Parallax: Cohen zit anders niet in de regering. Daar zit bovendien op dit moment helemaal geen links iemand in (tenzij je Balkenende of Rouvoet links wilt noemen).
Ik vind al die politici die maar blijven twitteren, maar omhooggevallen, opportunistische lu
@6
Als bloggen zo vluchtig zou zijn als tweeten had ik die opmerking nooit kunnen maken (inlezen en zo).
@7 waarom? Heb je je er wel eens in verdiept? Het is jammer dat Sargasso geen melding heeft gemaakt van de statistiek met betrekking tot het aantal @replies van politici op Twitter die in het laatste linkje wordt genoemd. Dat onderscheid de “omhooggevallen, opportunistische” politicus zoals jij omschijrft van de “menselijke, realistische en betrokken” politicus die ik er tegenover zou willen zetten. Het twittergedrag van Halsema of Mei Li Vos bijvoorbeeld is allesbehalve omhooggevallen. 80% van de tweets van Mei Li Vos zijn reacties op anderen. Op kiezers, op burgers.
Wilders volgt zelf (zo uit m’n hoofd) alleen de NOS-feed ofzo. Hoezo elitair…