Quote du Jour | Ofwel ik verander in een psychopaat…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

zomerquotes3,,Sprinten is zo intens dat je alle emoties wegduwt: je angst om te vallen, de stress vanuit de ploeg, je frustratie als je het foute wiel hebt gekozen, je woede om de roekeloosheid van anderen. Pas als ik over de streep rij, explodeert er iets in mijn hoofd: ofwel win ik en word ik gek van blijdschap, ofwel verlies ik en verander ik in een psychopaat. Dan zou ik iemand kunnen wurgen.” (Mark Cavendish, sprinter)

Mark Cavendish krijgt wurgneigingen als hij verliest. Wat ons doet afvragen: zijn wurgneigingen wel gezond in topsport, ook als een topsporter ze bijtijds onderdrukt? Of is het slechts een manier van spreken als Cavendish zegt: dan zou ik iemand kunnen wurgen? Of slikt Cavendish teveel epo en wordt hij daarom een gevaarlijke psychopaat als de eindstreep in zicht is? Of is Mark Cavendish gewoon een heel opvliegend mannetje? ,,Niets maakt me kwader dan iemand die een handtekening komt vragen omdat hij je gezicht herkent van de televisie en dan vraagt hoe je heet”, was getekend: Mark Cavendish, alias Little Cowboy.

Reacties (13)

#2 Daniël Hoenderdos

Zonder die drive was hij nooit zo goed geworden. Aan de top, zijn de verschillen tussen winnaars en verliezers bijna altijd mentaal. Deze jongen heeft een focus.

Cavendish doet mij in psychologisch opzicht heel erg denken aan Lance Armstrong. Het is zoals de Volkskrant schreef: Lance wil niet winnen, Lance wil verzwelgen. Dat zit ook in Cavendish.

Ik denk dat deze mentaliteit in hun vak bijna evolutionair is: wie wil excelleren, moet hetgene wat hij doet, doen ten koste van alles. Cavendish kan heel erg slecht tegen zijn verlies. Dat is goed, want daarom wint hij. Het is niet andersom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Lothar

Heeft misschien evenveel met de waanzin van zo’n eindsprint te maken als met de persoonlijkheid van Cavendish. Jean-Paul van Poppel in De Volkskrant van vandaag: “Een sprint blijft iets aparts en roept speciale gevoelens bij me op. Dat je de helft van wat er is gebeurd, kwijt bent na een etappe, bijvoorbeeld.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 mescaline

De waanzin van de eindsprint. Berserkers. Indonesisch demonentheater.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 gast!

kutstuk

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gast!

En het is niet “zoals de volkskrant schrijft” Djeez, vorm je eigen mening.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mescaline

@gast, je zit in de ElEl-fase. Ik zit in de Augusta-fase.

Toch een verschil.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 gast!

Probably

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 mescaline

ElEl is gewoon… uh ja, naief. Achter Augusta zit een smeerlap die je niet wil kennen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 gast!

g00dver. Nu ben ik weer naief.

Valt dat te combineren met positief?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Rene

Ligt eraan op wat voor test.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 mescaline

Als je hier langs komt & post @gast, dan wordt er iets van je verwacht.

Ik beweer niet dat je mijn moordzucht op Augusta moet delen. *Lekker veel bloed. In een VS-vlag. En een in stukken gesneden wetboek. Een een versnipperde Onafhankelijkheidsverklaring. Met de rookpluimen van alle Amendementen.*

Ik bestel wel een broodje Cavendish. Super. Hot. POWER.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 gast!

posten? ik reageer/guur.

En jouw verwachtigen jeuken me.

 • Vorige discussie