Quote du Jour – Neeropa

Quote du Jour“We only know the tip of the iceberg of what happens in the Mediterranean, we must rely on fishermen to rescue people in trouble – or at the very least alert the maritime authorities.”

Niet dat het iemand uit de slaap schijnt te houden, maar het meditteraan bestaan kent haar eigen trieste records. En mentaliteitswijzigingen. De fishermen waarvan sprake zijn nu gearresteerd en riskeren 15 jaar om mensen in nood te helpen.
Er zijn nog mensen die inzien dat Europa niet vol is.
Alhier ziet u een verkillend kaartje van wat Fort Europa aan beschaving in zee loost.

UPDATE: (hier vindt u de bronsite met het kaartje, klikbaar tot groot en zeer leesbaar)

 1. 4

  Als de vergrijzing hier werkelijk problemen gaat opleveren, dan gaat de ophaalbrug van Fort Europa vanzelf weer naar beneden. Eigenbelang gaat namelijk voor vreemdelingenangst, zo zijn mensen.

 2. 5

  O jezus, de vergrijzing. Dat is gewoon een ander woord voor stoppen van de bevolkingsgroei. Daar werd een tijdje terug bezorgd tegenaan gekeken, weten jullie nog? Begrijp ik ’t nou goed dat we tegenwoordig diezelfde bevolkingsgroei moeten gaan importeren?

 3. 10

  ’t is overigens volstrekt gezwam dat ik straks door een of andere demografische crash niet meer verzorgd wordt. Ten eerste zijn er helemaal niet zoveel jongeren nodig om mij te verzorgen, ten tweede sparen de huidige generaties flink. Erg veel zelfs.

  Een tijdje terug was er een bericht dat het aantal ouderen in Nederland dat onder de armoedegrens leefden ineens dramatisch begon te dalen. Meneer balkenende maakte er meteen goede sier mee, maar in feite is dit het eerste zichtbare teken dat de pensioengeneratie , degene die veel meer dan een AOWtje hebben, beginnen te pensioneren.

 4. 12

  Het kaartje is vrijwel onleesbaar maar het is mij toch wel duidelijk dat Duitsland en Nederland de hoogste zelfmoordaantallen onder de vluchtelingen hebben.

  Nog iemand die Nederland humaan vindt?
  Dat het vluchtelingen beleid harder moet?

  Boeiend kaartje.

 5. 14

  Ik heb soms het idee dat men niet genoeg consequenties van vanalles overdenkt: Je kan niet èn voor het behoud van natuurgebieden zijn, èn voor grootschalige immigratie èn de gevolgen van peak-oil, peak-energy en wat hebben we allemaal niet mitigeren.

  Daarom: You can’t have the cake and eat it.

 6. 15

  De oorzaak van die hoge zelfmoordaantallen is niet duidelijk , dus om uit dit kaartje te concluderen dat Nederland slecht omgaat met haar vluchtelingen is nogal kort door de bocht. Bovendien gaat het, als ik de legenda goed lees, om een twintigtal mensen (per?) in Amsterdam. Niet leuk natuurlijk, maar ook niet wereldschokkend. Ik zou het wel eens vergeleken willen zien met het correspondere aantal zelfmoord plegende Nederlanders.

 7. 18

  Overdenken in die ordes van grootte, MS, is gevaarlijk.
  Het bestaan as we know it, is een gigantisch schip, en het luttele wat we kunnen doen geeft kleine wendingetjes aan de koers (vandewereld).
  Het gaat dus inderdaad om intenties, maar het is nooit ofofof, maar enenen.
  Of wou je ‘natuurpark Europa’?
  Eenzijdigheid: dat is pas stagnatie.
  Het Aralmeersyndroom.

 8. 19

  @Timmeh
  Ik zou het wel eens vergeleken willen zien met het correspondere aantal zelfmoord plegende Nederlanders.

  In Nederland zijn er 1600 zelfdodingen per jaar d.w.z. 1 per 10.000 (uitgaande van 16 miljoen inwoners) (wiki). Het plaatje laat zien 20 zelfmoorden per 1000 vluchtelingen (op #16 is ja).

  1 per 10.000 (Nederlanders) of 20 per 1.000 lijkt me een verschil. Daarbij blijkt het in andere landen niet of minder aan de orde (muv. Duitsland dan).

  Het lijkt me toch geen pré voor Nederland.
  Maar je bent vrij om het een ideaal landje te vinden hoor.

 9. 20

  Oh well… of ze nou dood gaan omdat ze niks te eten hebben omdat wij hun land opkopen als CO2-compensatie en hun eten opkopen als biobrandstof of ze gaan dood aan onze grens. Het maakt ons er niet minder hypocriet om, toch?

  En die vergrijzingsproblematiek daar zou ik ook niet al teveel belang aan hechten. Het is enkel de Robin-Hood-achtige pak-geld-af-en-herverdeel-het-molen die misschien een beetje gaat kraken, maar we hebben toch allemaal ons eigen spaarpotje met dat beetje geld dat nog niet is afgepakt door die Robin-Hood-molen?

 10. 21

  Schrijnend verhaal van dat bootje. Aan de andere kant, hoe weten we eigenlijk dat het verhaal klopt. Voor hetzelfde geld heeft die kapitein die vluchtelingen helemaal niet uit de zee opgevist, maar daarentegen zelf rechtstreeks vanuit Tunesie gesmokkeld. Waren er onafhankelijke getuigen?

  Mij dunkt overigens dat het veeleer de criminele mensensmokkelaars zijn die al die doden op hun geweten hebben dan de Europese regeringen die de immigratieregels stellen. Wie stuurt nu die mensen in een lekkend bootje de zee op?

 11. 25

  @ 7

  Dan ga je er van uit dat die immigranten in de zorg aan het werk gaan.

  Volgens het CPB (http://www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html) is immigratie niet effectief tegen vergrijzing. Ik citeer: ‘Als sociaal-economische kenmerken van immigranten gemiddeld overeenkomen met de thans in Nederland aanwezige niet-westerse immigranten, is er zelfs sprake van een negatief effect op de collectieve financiën. Tot die sociaal-economische kenmerken worden met name gerekend: arbeidsdeelname, inkomen en gebruik van collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. In deze situatie neemt weliswaar het bruto binnenlands product toe, maar op lange termijn vallen de opbrengsten van deze toename nagenoeg geheel toe aan de immigranten en buitenlandse kapitaalverschaffers. Over de levensloop bezien zijn de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid groter dan de extra belasting- en premie-inkomsten. Als de immigrant bij binnenkomst 25 jaar oud is, gaat het gemeten over de gehele levensloop per saldo gemiddeld om een kapitaalsbedrag van 43 000 euro, wat per verblijfsjaar neerkomt op ruwweg 3 000 euro. Onder deze omstandigheden levert arbeidsmigratie dus geen bijdrage aan het verlichten van de financiële gevolgen van de vergrijzing. ‘

 12. 26

  Dat is wanneer de zogenaamd illegale immigrant op dezelfde manier als vandaag behandeld blijft, Moenen.
  Eens het ‘onze kinderen zijn’, versmelt dat.
  De laatste twee keer dat ik in een hospitaal terechtkwam, werd ik geholpen door van die lekkere gezette moslima’s, die blijkbaar niet te vies zijn van respectvol en hard werken. In tegenstelling tot sommige blekerds.

 13. 27

  Weg met het Europese landbouwbeleid. Als mensen in Afrika zelf een fatsoenlijk loon kunnen verdienen door eindelijk hun producten te mogen aanbieden op de Europese markt, dan hebben ze ook niet de noodzaak om te emigreren.

 14. 28

  @ Crachat

  Zelfs als elke immigrant fulltime gaat werken los je het vergrijzingsprobleem niet op. Je schuift het alleen voor je uit.

  De immigranten worden ook ouder waardoor je nog meer nieuwe immigranten nodig hebt om je verhouding tussen aantal gepensioneerden en aantal werkenden constant te houden. Met als gevolg een exponentiele bevolkingsgroei.

 15. 29

  psies.. crachat zit vol met “goede” bedoelingen.. in zijn drang om “zieligerds” uit andere landen te helpen ( die vanzelfsprekend stuk voor stuk goede/ integere en harwerkende mensen zijn) is hij bereid het leven van zijn medebelgen onmogelijk en zuur te maken

 16. 33

  @28: Mja, als je heeel simpel denkt is dat je optelsom. Aangezien we nu redelijk het andere uiterste opgaan (er zijn veel meer ouderen dan jongeren), kun jer ook ergens tussenin gaan zitten. Je importeert wat jongeren, zodat je genoeg handjes aan het bed hebt. Dan zijn er over 50 misschien wat meer grijzen dan als je dat niet deed, maar toch minder dan er nu zijn. De bevolking neemt af, alleen wat minder snel dan anders zou gebeuren en op een economisch verantwoorde wijze.

  Je kunt ook kiezen voor geen import. Dan slaat de vergrijzing toe, de paar jongeren die er zijn hebben geen zin om zich rond te rennen voor die steeds chagerijniger er verwender owrdende ouderen (jaja, steeds rijker oud = steeds verwender oud) en zeggen ik ga, want ik hier zitten alleen zure zakken. Nederland sterft uit en alle nationalisten zijn gelukkig, want het ras is puur ten onder gegaan!

 17. 34

  @Bismarck#33

  Ik weet niet waar ik precies moet beginnen met debunken want je propt wel een hele hoop gelul in een reactie:

  1)

  De bevolking neemt af, alleen wat minder snel dan anders zou gebeuren en op een economisch verantwoorde wijze.

  De Nederlandse bevolking neemt momenteel niet economisch onverantwoord af.

  2)

  Aangezien we nu redelijk het andere uiterste opgaan

  We gaan niet naar het andere uiterste, daarvoor moet je in Rusland zijn.

  3)

  Je importeert wat jongeren, zodat je genoeg handjes aan het bed hebt.

  Je zou het uitstekend doen als mensenhandelaar.

  4)

  Dan slaat de vergrijzing toe, de paar jongeren die er zijn hebben geen zin om zich rond te rennen voor die steeds chagerijniger er verwender owrdende ouderen (jaja, steeds rijker oud = steeds verwender oud) en zeggen ik ga, want ik hier zitten alleen zure zakken.

  Klaarblijkelijk heeft #28 niet het monopolie op heeel simpel denken.

  5)

  Nederland sterft uit en alle nationalisten zijn gelukkig, want het ras is puur ten onder gegaan!

  Wie heeft het in godsnaam over puur ras? Is dat de enige overweging die je gemaakt hebt? Zo van: “Als de nationalisten tegen immigratie zijn ben ik voor! Nu nog argumenten zoeken..”.

  Knap hoor, dat allemaal in een reactie.

 18. 36

  @Crachat

  Ik noem gelul simpelweg gelul. Zo hou je de dingen overzichtelijk. ’t Is nou niet dat ik in een scheldkannonade losbarst. Maar iemand die gezwam produceert hoeven we nou ook niet met fluwelen handschoentjes aan te pakken.

  We zijn allemaal niet van suiker.

 19. 37

  Per soortelijk gewicht uw reactie tegenover de andere afgewogen, moet ik objectief vaststellen dat uw bijdrage ergens hoog in de lucht blijft hangen, toch.
  Maar bon, dat is het mooie van het internet zeker?

 20. 38

  Ach, ik vind denken niet gevaarlijk en ik wens geen mensen te importeren om mij te verzorgen. Ik laat soortelijk gewicht van zulk een aard graag aan anderen over.

 21. 41

  @ HansR

  (beetje laat)
  Touché, da’s andere koek, maar nog steeds is er met dit plaatje geen verband aangetoond tussen de zelfmoordcijfers en ons vreemdelingenbeleid.

  En ik heb nooit gezegd dat ik Nederland ideaal vind ;)